Erişilebilirlik

IMF Pakistan'a Acil Yardım Yapıyor


IMF Pakistan'a Acil Yardım Yapıyor
IMF Pakistan'a Acil Yardım Yapıyor

Uluslararası Para Fonu, Pakistan’a son sel felaketi nedeniyle 451 milyon dolarlık acil yardım yapıyor. IMF’den yapılan açıklamada, felaketin, başta tarım sektörü olmak üzere, ülkenin ekonomik durumunu büyük çapta etkilediğine işaret edildi.

Öte yandan, Amerika’nın Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi, sel felaketinden sonra Pakistan’a yaptığı ilk ziyarette Amerika’nın yapacağı yardımları ele aldı.

Pakistan’ın güneyindeki Sindh bölgesinde felaketzedelerin yaşadığı kampları ziyaret eden Richard Holbrooke, en çok para ve helikopter yardımı yapan ülkenin Amerika olduğunu söyledi.

Amerika bugüne kadar, bin 700 kişinin ölümüne yol açan ve 20 milyon kişinin hayatını etkileyen sel felaketinin yaşandığı Pakistan’a 260 milyon dolarlık yardım yaptı. Amerikan yardımının büyük bölümünü insani yardım kuruluşları dağıtıyor.

Amerika, milyarlarca dolarlık yardıma rağmen Amerikan karşıtlığının arttığı Pakistan’daki imajını düzeltmeye çalışıyor.

Uluslararası yardım örgütleri ve Pakistan hükümeti, felaketin boyutunun çok büyük olması yüzünden yardım çalışmalarını etkili şekilde yürütmekte zorlanıyor. Birçok felaketzede yardımların çok yavaş ulaştığından şikayetçi. Öte yandan 6 milyon kişi hala acil yardıma muhtaç.

XS
SM
MD
LG