Erişilebilirlik

IMF Eski Başkanı Kefaletle Bırakılıyor


IMF Eski Başkanı Kefaletle Bırakılıyor
IMF Eski Başkanı Kefaletle Bırakılıyor

IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın kefaletle tahliyesine karar verildi.

New York’taki mahkeme 62 yaşındaki Straus-Kahn’ın 1 milyon dolar kefalet ödemesi ve 5 milyon dolar değerindeki evini ipotek etmesini şartkoştu. Eski IMF başkanı yargılanması boyunca elektronik gözetim ve silahlı bir güvenlik görevlisinin denetimi altında tutulacak.

Bu arada Avrupa Birliği Komisyonu, yeni IMF Başkanı’nın 27 üyeli birlik içerisinden seçilmesi konusunda ısrarlı görünüyor.

Komisyon Sözcüsü, Uluslararası Para Fonu’nun güçlü bir lidere ihtiyacı olduğunu , fona en fazla maddi katkıyı sağlayan birlik üyelerinin, görevinden istifa eden Dominique Strauss-Kahn’ın yerine güçlü bir ismin gelmesi konusunda hemfikir olduğunu açıkladı.

Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, Dominique Strauss-Kahn’ın yerine geçebilecek isimler arasında sayılıyor. Ayrıca Türk basınında da BM Küresel ekonomi ve Kalkınma Dairesi Direktörü Kemal Derviş’in adının adaylar arasında geçtiği yolunda haberler yer alıyor.

Çin, Brezilya ve Hindistan gibi hızlı büyüyen ekonomiler, IMF’ye Avrupalı başkan seçilmesi geleneğinin artık bir kenara bırakılmasını istiyor. Bu ülkeler, IMF başkanlığı için “Avrupalı olmanın” tek kriter olmaması gerektiği görüşünde.

Bir otel görevlisine tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla New York’taki bir hapishanede tutulan Dominique Strauss-Kahn, Perşembe günü istifasını sunmuştu.

Yeni başkan seçilene kadar Başkan Yardımcısı John Lipsky, vekaleten IMF başkanlığı görevini yürütecek.

XS
SM
MD
LG