Erişilebilirlik

İmamoğlu Seçimi Kazandığını Açıkladı


Yerel seçimde Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul’u kazandığını açıkladı.

CHP sistemine girilen verilerden yola çıkarak kendi hesaplarını paylaşan İmamoğlu “Benim aldığım oy 4 milyon 155. 966. Rakibimizin oyu 4 milyon 126 bin 558. Aramızdaki fark 29.408. Aradaki farkın kapanma ihtimali yoktur. İstanbul’u kazandığımız ortadadır” diye konuştu.

İmamoğlu 3 saati aşkın bir süre veri akışını durduran Anadolu Ajansı’na da bir kez daha tepki gösterdi. “Bu süreçte kurum olarak yaşattıkları Türkiye tarihine acı bir not olarak düşecektir. Anadolu Ajansı görevini yapmamıştır, kınıyorum” dedi.

İmamoğlu: 'İstanbul'u Kazandığımız Ortadadır'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:38 0:00

Anadolu Ajansı’ndan açıklama

Anadolu Ajansı’ndan veri akışı 3 saati aşkın bir süre durmuştu. Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu “Anadolu Ajansı’nı uyarıyorum: Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız” sözleriyle seslenmiş, “Bir yerden haber mi bekliyorsunuz. Ulaşamıyor musunuz? Kaygınız tedirginliğiniz mi var? Lüften sorumluluğunuzu yerine getirin” demişti.

Anadolu Ajansı veri akışının kesilmesiyle ilgili Twitter’dan bir açıklama paylaştı. Açıklamada “Seçim Yayın Sistemine sahadan veri akışı gerçekleşmemektedir. Sahadan veya YSK'den veriler ulaştığında sonuçların aktarımı sürecektir” denildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG