Erişilebilirlik

İmamoğlu: 'Bu Akşam Harika Bir Akşam'


İstanbul seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre rakibi Binali Yıldırım'a 9 puan fark atarak kazanan muhalefetin adayı Ekrem İmamoğlu, zafer konuşmasının ardından belediye başkanı olarak görev yaptığı Beylikdüzü'ne geçti ve orada halka seslendi. Barış ve uzlaşı mesajı veren İmamoğlu "Beni kutlayan Sayın Cumhurbaşkanı ve rakibime de teşekkür ediyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde büyük bir kalabalığa seslendi. Konuşmasına başlerken meydanda toplanan kalabalıktaki herkesten yanındaki kişinin elini tutmasını isteyen İmamoğlu söze “Barışmaya, uzlaşmaya, sohbet etmeye geldik. Birbirimizi sevmeye geldik. Sevgi kazanacak demiştim, ne mutlu bana ki sevgi kazandı” şeklinde girdi.

İmamoğlu: 'Bu Akşam Harika Bir Akşam'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:20:37 0:00

"Ben Atatürk Cumhuriyeti'nin projesiyim"

Ekrem İmamoğlu meydanda toplanan dev kalabalığa “Bugün bu şehirde demokrasiyi tamir ettiniz. Yaşa İstanbul” sözleriyle seslendi. ​

İmamoğlu "proje" olduğu iddialarına cevap olarak da "Ben bir projeyim. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk Cumhuriyeti’nin projesiyim” ifadelerini kullandı.

"Ne sizi aldatacağız ne de aldanacağız"

Siyasette ahlak vurgusu yapan Ekrem İmamoğlu'nun "Ne sizi aldatacağız ne de aldanacağız" sözleri kalabalıktan büyük alkış aldı.

Önyargıların yıkılması çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu “Bu şehirde azınlık diye bir kavram yok. Rum’u, Ermeni’si, Süryani’si, Yahudi'si, herkesi kucaklayacağız. Adaleti inşa edeceğiz. Kimsenin yaşam biçimi, giyimi kuşamı bizi ilgilendirmiyor. Herkesi kucaklamaya geldik” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü'ndeki konuşmasında kendisinin yanında olan ailesine de teşekkür eden İmamoğlu “Ailem nefes almamı sağlayacak, bana güç katacak. Sizin huzurunuzda söz veriyorum. Ailem siyasette ben koşarken sadece bana destek olacak” mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı ve rakibi Yıldırım'a teşekkür

"Artık partizanlık bitti. Artık liyakat ve ahlak var” diyen Ekrem İmamoğlu seçim kampanyasının "Her şey çok güzel olacak" sloganının ilham kaynağı olan Berkay Gezgin'e de teşekkür etti. Berkay Gezgin, seçim otobüsüne yaklaşan ve İmamoğlu'na "Ekrem abi, her şey çok güzel olacak' diyen çocuktu. İmamoğlu'nun cevabı, "Aynen, aferin sana delikanlı. Her şey çok güzel olacak. Çocuğa bak 'Her şey çok güzel olacak' diyor. Bu inanç yeter bize" olmuş ve cümle seçim sloganına dönüşmüştü.

Siyasette de barışma mesajı veren İmamoğlu "Beni kutlayan Sayın Cumhurbaşkanı ve rakibime de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Beylikdüzü'ndeki konuşmasını kalabalıkla birlikte "Her şey çok güzel olacak" sloganı ve “İyi ki varsın İstanbul. Çok seviyorum sizi” sözleriyle sonlandırdı.

Zafer konuşması: ''Sandıktan bir de hesap pusulası çıkmıştır''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sandıkların neredeyse tamamının açılmasının ardından İmamoğlu kameraların karşısına geçerek zafer konuşması da yaptı. İmamoğlu, seçim sonuçlarının Türkiye'de demokrasiye ilişkin dünyaya mesaj verdiğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu yol arkadaşlarına teşekkür etti, "Onlar bugünün demokrasi kahramanları" dedi. İmamoğlu net sonuçların tutanaklarla olacağının altını çizerek sandık görevlilerine sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalma çağrısında bulundu, "Tarihi sorumluluk hala devam ediyor" diye konuştu.

"31 Mart akşamı demokrasi saati çalışmadı"

31 Mart'ta yapılan yerel seçim ve sonrasında yaşanan süreci hatırlatan Ekrem İmamoğlu, "Maalesef 31 Mart akşamı demokrasi saati çalışmadı. Saatleri durdurarak zamanın akışını asla önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek gizleyemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarını "yeni ve ortak bir sayfa açılması" sözleriyle niteleyen İmamoğlu "Bu yeni sayfada adalet, eşitlik ve hoşgörü olacak. Kibir şatafat ve ötekileştirme bitecek" şeklinde konuştu.

"Önyargı dönemi bitmiştir"

İmamoğlu, kimseyi dışlamadan çalışacağını belirtti. "Bugün benim için sandıktan görev emri çıkmıştır" dedi. "Hayat tarzı, siyasi düşüncesi farklı insanlar olarak sevgi saygı ortaklığında buluştuk. Önyargı dönemi bitmiştir. Ben bu kenti tek başıma yönetecek değilim. Her insanımızdan üst düzeyde yararlanacağım" ifadelerini kullandı. Konuşmasında partiler ve liderlerin milletin mutluluğu için çalıştığını, partilerin amaç değil araç olduğunu vurguladı.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Uyum içinde çalışmaya hazırım"

Ekrem İmamoğlu zafer konuşmasında Ak Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da mesaj gönderdi. "Depreme hazırlık gibi, mülteci konuları gibi, İstanbul’un sorunlarında uyumlu ve işbirliği içinde çalışmanın önemi ortada. Ben sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve buna talibim. Bunu tüm İstanbullularının önünde açıklıyorum. Hiçbir siyasi mesele vatandaşların sorunundan, barıştan, sevgiden saygıdan önemli değildir. Sizi en kısa zamanda ziyaret etme talebimi iletiyorum. Bu ülkenin buna ihtiyacı var" sözleriyle seslendi.

İstanbullular kutlama için sokaklarda

Resmi olmayan sonuçlara göre sandıkların neredeyse tamamı açılmış ve oylar sayılmış durumda. Bu sonuçlara göre, Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 54,3'ünü aldı, rakibi Binali Yıldırım'ın oy oranı da yüzde 45,09'da kaldı. Ekrem İmamoğlu İstanbul'da Ak Parti'nin kalesi olarak nitelenen Üsküdar'da da yarışı önde götürdü.

İlk sonuçların açıklanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde sevinç gösterileri başladı. Ekrem İmamoğlu zafer konuşmasının ardından Beylikdüzü'ne geçti. Anadolu Yakası'nda da Bağdat Caddesi'nde seçim sonuçlarının gelmesiyle birlikte İstanbullular kutlama için sokaklara döküldü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG