Erişilebilirlik

İmamoğlu: ‘Aradaki Fark 16 bin 380’


İmamoğlu: ‘Aradaki Fark 16 bin 380’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:21:27 0:00

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu geçersiz oyların yüzde 78’inin sayıldığını ve aradaki farkın 16 bin 380 olduğunu belirtti.

Kameraların karşısına geçen İmamoğlu, “Bu sürece katkı sunmaları adına sayın Cumhurbaşkanı’na çağrımı yineliyorum” ifadesini kullandı.

İmamoğlu bu açıklamayı 2.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaptı.

İmamoğlu, AKP’nin İstanbul’da oyların yeniden sayılma isteğiyle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu’na seslendi. İmamoğlu,“Bütün oyların sayılması halinde, 238 gün sürecekmiş. 7-8 kat sayım memurları arttırılırsa 150-160 gün civarında bu sürecin tamamlanma ihtimali var. Bu süreci talep eden kişilerin mağlubiyet hissini anlıyorum. Bedel ödeyeceklerini de biliyorum ama bu memlekete bedel ödetmesinler. Ben empati yapan birisiyim ama empati duyguma geçmeden önce, bu sürecin en doğru ve en güçlü kurumuna sesleniyorum. 82 milyonun gözü de kulağı da sizde. Tarihi bir sorumluluğunuz var. Bunu yerine getirdiğiniz takdirde Türkiye rahatlayacak, nefes alacak, demokrasi adına önüne daha aydınlık şekilde bakacak. Lütfen siz de, bu kararı alırken bu tarihi sorumluluğu taşımak adına tüm hassasiyetinizle, tüm adalet duygularınızla, Türkiye’de var olan süreçte çifte standart yaratmayacak uygulamalar dışında doğru bir karar verme hususunda sizden bu ülkeyi 82 milyon insanı rahatlatacak bir karar bekliyoruz” dedi.

AKP yönetiminin sadece kaybettiğinde şaibe olduğunu söylediğini belirten Ekrem İmamoğlu, “Bunu toplum kabul etmez. Ben AKP’li vatandaşlarıma sesleniyorum, 16 bin oy farkını beğenmeyenler, bakın buraya kadar düştü diyenler… 3 bin oyla kazandıklarını ilan ettiler. Seçimin kaybedenleri belli. Cezayı çekecekler parti içerisinde bunu anlıyorum. O çırpınışlarına, devlet adamlığına inandığımız insanlar asla taviz vermeyecek, inanıyorum. Bizi her mecradan izleyen vatandaşlar, şunu söyleyeyim. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’, girdiğiniz yol doğru bir yol değildir. Bu yolun içine giren insanların aklına, vicdanına sesleniyorum. Sağduyularına sesleniyorum. Yanlış yapıyorsunuz” dedi.

STÜDYO VOA

Blinken: ''İsrail'in Refah'ta sivilleri korumaya yönelik inandırıcı bir planı yok'' - 13 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:19 0:00
XS
SM
MD
LG