Erişilebilirlik

Ilımlı Suriyeli Muhaliflere Amerikan Eğitimi


Ilımlı Suriyeli Muhaliflere Amerikan Eğitimi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter gazetecilere verdiği demeçte, 90 yüksek deneyimli uzmanın güvenli bir yerde eğitime başladıklarını söyledi. Ancak Savunma Bakanı eğitimin nerede olduğu konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Bakan ayrıca, bu programın IŞİD’e karşı yapılan savaş planının çok önemli bir bölümünü oluşturduğunu söylerken, ikinci bir birliğin de önümüzdeki birkaç hafta içinde eğitime başlayacağını açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat şehitler gününde yaptığı konuşmasında, Suriyelilere ordunun kaybedilen toprakları geri alacağının sözünü verdi.

Beyaz Saray da Esat’ın açıklamasından bir gün sonra, Amerika’nın Suriye’deki ılımlı muhaliflere desteğini arttıracağını duyurdu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey, Esat’ın stratejisini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı’na göre, Suriye’deki durum gittikçe Esat rejiminin aleyhine işliyor. Dempsey, Beşar Esat’a bir an evvel görüşmelere başlamak için fırsat kollaması telkininde bulundu.

Suriye’de IŞİD mevzilerine ve militanlarına hava saldırısı düzenleyen Amerika, henüz Suriye güvenlik güçlerine karşı herhangi bir saldırıda bulunmadı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG