Erişilebilirlik

Şili’de Öğrenci Ölümü Emniyet Genel Müdürünü Görevinden Etti


Şili’de Öğrenci Ölümü Emniyet Genel Müdürünü Görevinden Etti
Şili’de Öğrenci Ölümü Emniyet Genel Müdürünü Görevinden Etti

Şili hükümeti, öğrenci gösterileri sırasında polislerin bir çocuğu öldürmesiyle ilgili olarak Emniyet genel müdürünü görevden aldı.

Manuel Gutierrez adlı 16 yaşındaki lise öğrencisinin polisler tarafından vurulduğunu görenler olmağına rağmen, Emniyet yetkilileri iddiayı reddederek soruşturma açmamıştı.

Haberlere göre, Sergio Gajardo cinayetin soruşturulmasını engellediği için görevini ihmalle suçlanıyor.

Şili’nin en büyük işçi sendikaları, uzun bir süredir devam eden öğrenci eylemlerini desteklemek için geçen hafta genel greve gitmişti. Grevin bir amacı da işçilerin vergi reformu ve anayasa değişikliği taleplerini dile getirmekti.

İki gün süren grev sırasında şiddet olayları meydana gelmiş, işyerleri talan edilmiş, araçlar ateşe verilmişti. En az 200 kişinin yaralandığı olaylar sırasında 1,400 kişi tutuklandı.

On binlerce ortaokul ve lise öğrencisi, herkese eşit ve parasız eğitim hakkı için, son iki aydır, aralıklarla, başkent Santiago'da gösteri yapıyor. Öğrenciler ayrıca devlet okullarının yerel yönetimler tarafından kontrolüne son verilmesini ve üniversite eğitimi önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor.

XS
SM
MD
LG