Erişilebilirlik

''İkinci Corona Dalgası Birinciden Çok Daha Sert Vurabilir'' 


Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Robert Redfield.
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Robert Redfield.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Robert Redfield, ikinci Corona virüsü enfeksiyonu dalgasının Amerika'yı önümüzdeki kış vurmasının beklendiğini, hatta ikinci dalganın grip sezonuyla da çakışması nedeniyle etkisinin çok daha şiddetli olabileceğini söyledi.

Redfield’in sözlerini CNN ile diğer basın kuruluşları da verdi. Başkan Donald Trump ise Redfield’ın açıklamalarına dair yazdığı Twitter mesajında bunların CNN tarafından çarpıtıldığını söyledi ve Redfield’in yeni bir açıklama yapacağını belirtti.

CDC Direktörü Redfield, Washington Post gazetesine verdiği söyleşide, ''Virüsün önümüzdeki kış tazeleyeceği saldırının henüz atlatmakta olduğumuzdan daha zorlu olma olasılığı yüksek'' ifadelerini kullandı.

Redfield, ''Grip salgınıyla Corona virüsü salgını aynı anda yaşanacak'' dedi ve bunun Amerika'daki sağlık sistemi üzerinde ilk Corona salgınına kıyasla çok daha ağır bir yük bindireceğini kaydetti.

Amerika'daki ilk Corona enfeksiyonu vakası 20 Ocak'ta kuzeybatı eyaleti Washington'un Seattle kenti yakınlarında tespit edilmişti.

CDC Direktörü Redfield, salgının yayılmasını önlemek için alınan önlemlerin kademeli olarak azaltılmasına başlansa bile bireylerin sosyal mesafe kurallarını uygulamaya devam etmesinin önemli olacağını söyledi.

Redfield, aynı zamanda kamu sağlığı yetkililerinin de enfekte olanları belirlemek ve temas takip yoluyla bu kişilerin yakın iletişimde bulundukları kişileri tespit etmek için test sisteminin kapasitesini büyük ölçüde arttırmaları gerektiğinin altını çizdi.

Redfield, eyaletlerin kısıtlayıcı önlemlerden ve sokağa çıkma yasaklarından kurtulması için başlatılan sokak protestoları hakkındaysa ''Hiçbir yararı yok'' yanıtı verdi.

Yeni teşhis edilen vakaların daha geniş çaplı salgınlara yol açmasını önlemek için ülke çapında temas takip ağı oluşturmak son derece zor. Bunun nedeni, böyle bir sistemi kurmanın zahmetli olması ve yoğun emek gerektirmesi. Bazı tahminlere göre temas takip ağı inşa etmek için 300 bin personele ihtiyaç var.

Robert Redfield, eyalet yetkilileriyle görüşerek Amerikan Nüfus Sayımı Dairesi'nden çalışanları, Barış Gönüllüleri (Peace Corps) ve Amerikan hükümeti, vakıflar, şirketler ve bağışçıların desteklediği sivil toplum örgütü Americorps'tan gönüllüleri eğiterek temas takip ağı kurulmasına katkıda bulunma olasılığını ele aldıklarını söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG