Erişilebilirlik

2016'da Hayatını Kaybeden Ünlüler


2016'da Hayatını Kaybeden Ünlüler
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:36 0:00

2016'da Hayatını Kaybeden Ünlüler

Pop müzik ikonu David Bowie, 2016’nın Ocak ayında, 69 yaşında kansere yenik düştü. Ünlü sanatçı adına yapılan anma törenleri uzaya bile taşındı.

Kanadalı astronot Chris Hadfield, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Bowie’nin anısına sanatçının Space Oddity şarkısını söyledi.

Amerika Yüksek Mahkeme yargıçlarından Antonin Scalia Şubat ayında hayatını kaybetti.

Scalia 1986 yılında Ronald Reagan tarafından atanmıştı. Muhafazakar bir yargıç olan Scalia, Amerikan anayasasını, yazıldığı dönemdeki gibi yorumlamayı tercih ediyordu.

Şubat ayında Boutros Boutros-Ghali de hayata veda etti.

Birleşmiş Milletler’in altıncı genel sekreteri olan Mısırlı Boutros-Ghali, kuruluşun ilk Afrikalı ve Arap genel sekreteriydi.

Eski First Lady Nancy Reagan da Mart ayında 94 yaşında hayatını kaybetti. Eşi Ronald Regan gibi oyuncu olan Nancy Reagan, sloganı ‘Hayır De’ olan uyuşturucu karşıtı kampanyayı başlatmıştı.

Aldığı yüksek dozda ilaçların etkisiyle Nisan ayında 57 yaşında hayata gözlerini kapayan ünlü şarkıcı Prince, dünyanın en yetenekli müzisyenlerinden biriydi.

Efsanevi boksör Muhammed Ali de, uzun yıllardır mücadele ettiği Parkinson hastalığına Haziran ayında yenik düştü.

Müslüman olduğunda Cassius Clay olan adını değiştiren Muhammed Ali, önemli bir medeni haklar savunucusuydu. Vietnam Savaşı’na katılmayı reddeden Ali, bu yüzden hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yahudi soykırımından kurtulan Nobel Ödüllü Elise Wiesel da Temmuz ayında 87 yaşında hayatını kaybetti.

Profesör olan ve neredeyse 60 kitap kaleme alan Wiesel, Washington’daki Soykırım Müzesi’nin kurulmasında büyük rol oynamıştı.

Eski İsrail başbakanı Şimon Perez de geçirdiği felç yüzünden Temmuz ayında yaşamını kaybetti.

Perez, İzhak Rabin ve Filistinli lider Yaser Arafat, Arap-İsrail barış müzakerelerinin en önemli sonuçlarından biri olan Oslo Anlaşması’nın imzalayarak 1994’te Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü.

Küba’nın komünist lideri Fidel Castro da Kasım ayında hayatını kaybetti. İçtiği purolar ve askeri üniforması ile akıllara kazınan Castro, kapitalizme kafa tuttuğu için bazıları tarafından övgüyle anılırken, birçok kişi tarafından da insan hakları ihlalleri ve Küba ekonomisini yoksullaştırması yüzünden sert eleştirilere uğramıştı.

Dünyanın yörüngesini ilk kez dolaşan Amerikalı olan astronot John Glenn de bu ay 95 yaşında hayatını kaybetti.

Ohio senatörü olarak 4 dönem Kongre’de görev yapan Glenn, 1998 yılında 77 yaşında uzaya giden en yaşlı kişi ünvanını da kazanmıştı.

25 Aralık’ta da 1980’lerin pop ikonu George Michael evinde ölü bulundu. 53 yaşında olan sanatçı, Wham! isimli müzik grubu ile adını duyurmuştu. Ancak Michael, mütevazi bir şekilde özellikle çocuklara, kanser hastalarına ve AIDS’le mücadele edenlere yaptığı yardımlarla da tanınıyordu.

Star Wars serisinin ‘Prenses Leia’sı oyuncu Carrie Fisher da Aralık ayının son günlerinde hayata veda eden ünlüler arasına katıldı. Londra’dan Los Angeles’a gitmek üzere uçağa binerken kalp krizi geçiren Fisher, tüm çabalara rağmen kurtulamadı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG