Erişilebilirlik

İki Günde İki Suikast


Güneydoğu’da bir gün arayla iki AK Partili suikasta kurban gitti. Dün Diyarbakır bugün de Van’da düzenlenen saldırılarda şüpheler PKK üzerinde.

İlk suikast haberi Diyarbakır’ın Lice ilçesinden geldi. AK Parti ilçe yöneticisi Orhan Mercan, saat 23.30 sıralarında evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen saldırıda Mercan, ağır yaralandı. Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mercan kurtarılamadı. Mercan’a saldıranların PKK’lı olduğu sanılıyor. Saldırının ardından başlatılan operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı. Mercan’ın öldürülmesine birçok kesim tepki gösterdi.

Mercan ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede yürütülen operasyonlara değindi. Soylu, “Terör örgütlerinin, arkalarındakilerin ortaya koymuş olduğu anlayış bu millete teslim olana kadar bitmeyecektir. Dün gece bu bölgenin sözde sorumlularından birisi güvenlik kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Uzun zamandan beri peşinde olduğumuz birisidir. Dün ve bugün Diyarbakır'da yaklaşık 4 terörist etkisiz hale getirildi. Burada muradımız şu, dağın en tepesinde olsalar da şehrin içerisinde olsalar da kırsalda ve köyde bulunsalar da bu kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacak. Olay anı itibariyle 19 kişi gözaltına alındı. Soruşturma genişletilerek devam edecek. İnşallah bu katilleri en kısa süre içerisinde bulup adalete teslim edeceğiz. İki kişi net olarak olayın içerisinde. Şu anda güvenlik güçlerimizin elinde. Biz ne kadar olduğunu biliyoruz, soruşturmanın selameti açısından arkadaşlarımız daha rahat çalışabilme imkanına sahip olsun “dedi.

Bu olayla ilgili soruşturma sürerken bir saldırı haberi de Van’dan geldi. Olay, saat 22.30 sıralarında Boğazkesen Mahallesi'nde meydana geldi. AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, evini basan bir grup tarafından kaçırıldı. Saldırganlar Ahi'yi dışarı çıkarıp araca bindirerek Şemsettin Mahallesi’ne götürdü. Saldırganlar burada, Ahi'yi uzun namlulu silahla birkaç el ateş ederek yaraladı.
Ağır yaralı olarak Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahi, kurtarılamadı. Ahi’ye saldıranların da PKK’lı olduğu tahmin ediliyor. Kaçan saldırganların yakalanması amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı.

PKK yöneticileri önceki aylarda AK Partili siyasetçileri sık sık tehdit ediyordu.

PKK işçilere saldırdı: 1 ölü, 1 yaralı

Öte yandan, Şırnak'ta da PKK’lı bir grup, karayolu inşaatında çalışan işçilerin kaldığı şantiyeye saldırdı.

Yapımı süren Şırnak-Van karayolunun 20'nci kilometresinde çalışan işçilerin kaldığı şantiyeye düzenlenen saldırıda Hasan İke isimli işçi olay yerinde hayatını kaybetti, Ömer T. adlı işçi yaralandı.

Saldırıdan sonra kaçan PKK’lıları yakalamak için operasyon başlatıldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG