Erişilebilirlik

İHH’dan ‘Halep’e Yol Açın’ Kampanyası


İHH’dan ‘Halep’e Yol Açın’ Kampanyası
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:55 0:00

Halep kentinin neredeyse rejim güçlerinin eline geçtiği belirtiliyor. Kentte, sivil kayıplar devam ederken, hastaneler, okullar ve halka açık yerler bombalanmaya devam ediyor.

Halep’te yaşam savaşı veren halk, açlık, soğuk ve hastalıklarla mücadele ediyor. Evleri yıkılan, yiyecek ve su sıkıntısı çeken halk kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyor.

Suriye’de çatışmaların başladığı günden beri Suriyelilere yardım götüren İHH İnsanı Yardım Vakfı, Halep’te yaşanan katliama dikkat çekmek ve Halep halkının yaralarını sarabilmek için “Halep’e Yol Açın” adıyla bir yardım kampanyası başlattı. 14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasının ardından Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıkacak tırlarda, insani yardım malzemeleri yer alacak. Konvoy güzargahındaki illerde, Halep’te yaşanan katliamlardan ötürü protestolar gerçekleşecek. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü sınır kapısında yardımların ulaştırılması için insanı yardım koridoru açılması çağrısında bulunulacak.

İHH İnsanı Yadım Vakfı Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Halep'teki insani durumu ve “Halep’e Yol Açın” kampanyasının detaylarını Amerika’nın Sesi’ne anlattı.

“Halep ölü bir şehir”

Halep’i şu anda ölü bir şehre benzeten İHH Başkan Yardımcısı Aydın, Halep’teki insanların daracık bir alana sıkıştıklarını ve artık yaşamdan ümitlerini kestiğini söyledi.

İHH olarak uzun yıllardır savaş bölgelerinde çalıştıklarını belirten Aydın, II. Dünya Savaşı’ndan bu yana hiç bir şekilde ambulansların, hastanelerin, sivil savunma ekiplerinin bu kadar bombalandığına tanıklık etmediklerini ifade etti ve Halep’te şu an yaşananların çok dehşet verici olduğuna dikkat çekti.

Halep’te insanların canlarını kurtarmak için çoluk çocuğunu alıp hiçbir eşya alamadan kaçıp kurtulmaya çalıştıklarını söyleyen İHH Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, şu anda bölgede ciddi anlamda yeme içme sıkıntısı yaşandığını, hastanelerin bombalanmasından ötürü sağlık sisteminin çökmüş vaziyette olduğunu anlattı ve sözlerine şöyle devam etti:

“İnsanlar yaralılarını taşıyamıyorlar, yaralılarını terk edip giden insanlar var Halep’te. Bu yaşananlar gerçekten insanın tüylerini ürperten bir durum. Asıl üzücü olan ise, dünya kamuoyunun bu duruma sessiz kalması. Uluslararası camianın, bu kadar katliamı görüp de hiçbir şey yapmaması akıllara durgunluk veriyor.”

Halep’te yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamadıklarını belirten İHH İnsanı Yadım Vakfı Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, “Halep’e Yol Açın” kampanyası başlattıklarını ve tüm Türkiye’ye bu kampanyaya katılmaları için çağrıda bulunduklarını ifade etti ve ekledi:

“ ‘Halep’e Yol Açın’ kampanyasını başlattık çünkü sessizlik insanı boğuyor. Artık ekranlarda kopmuş kollar, bacaklar, kaybolmuş bedenler görmeye o kadar alıştık ki artık korkunç bir sürece giriyoruz. Bu sessizlik artık durdurulamaz hale geldi. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak bir araya gelip bu konvoyu düzenlemeye karar verdik. Umut ediyoruz ki bu konvoy İstanbul Kazlıçeşme’den yola çıkarak Reyhanlı Cilvegözü sınır kapısına ulaşacak.”

İnsanı yardım konvoyun Cilvegözü sınır kapısına ulaşmasının ardından bir basın açıklaması yaparak tüm dünyaya, Halep’teki, Suriye’deki insanlara yardım çağrısı yapacaklarını söyleyen Aydın, insanı yardım koridorunun açılması için çağrıda bulunacaklarını ifade etti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG