Erişilebilirlik

İdlib’de Bombalı Saldırı: 17 Ölü


(ARŞİV)
(ARŞİV)

Suriye'nin kuzeybatısında, Cisr el Şuğur’da meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 17 kişi yaşamını yitirdi, 27 kişi yaralandı. Muhaliflerin kontrolündeki İdlib bölgesinde, Lazkiye-Halep otoyolu kenarındaki bombalı saldırı, Rusya’nın dün düzenlediği hava bombardımanının ertesine denk geldi.

Saldırı nedeniyle çevredeki apartmanlar yıkıldı; araçlar zarar gördü. Cisr el Şuğur sivil savunma ekibinin lideri Ahmad Yaziji, saldırının sebebinin henüz bilinmediğini ancak ölü ve yaralı sayısının artmasının beklendiğini açıkladı.

Olayın sorumluluğunu üstlenen olmazken patlama nedeniyle çevredeki binalar yıkıldı, çok sayıda araç zarar gördü. Sivil savunma ekipleri yıkılan binaların enkazı altından hala kurbanlara ulaşmaya çalışıyor.

Suriye'de muhaliflerin kontrolünde kalan tek bölge olan İdlib, son günlerde Rus savaş uçakları ve Suriye ordusunun yoğun saldırıları altında. Oysa bölge, geçen yıl Rusya, İran ve Türkiye arasında imzalanan gerginliği azaltma anlaşmasıyla koruma altındaydı.

Bombardımanlar nedeniyle çok sayıda sivil, muhaliflerin kontrolündeki bölgeden Türkiye sınırına doğru kaçıyor. Anlaşma uyarınca bölgede devriye birlikleri bulunan Türkiye ise Moskova’yla hava saldırılarını durdurması için müzakere halinde ancak bir ilerleme sağlanabilmiş değil.

XS
SM
MD
LG