Erişilebilirlik

İYİ Parti Genel Seçimlere Katılabiliyor


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Yüksek Seçim Kurulu’na sunulan genel seçimlere katılma hakkına sahip 10 parti arasında İYİ Parti'nin de bulunduğunu açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt içinde yürüttüğü parti mitingleri çalışmalarındayken bugün Ankara’ya dönmüş ve saat 17.00’de Başkanlık Divanı’nı toplamıştı. Bu toplantı dolayısıyla Ankara kulislerinde, “Acaba İYİ Parti’nin seçime girmesine izin verilmedi mi?” sorusu gündemdeydi. Ancak üç saatlik Başkanlık Divanı’nın ardından Parti Sözcüsü Aytun Çıray’dan yazılı açıklama geldi.

Sözcü Çıray, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın YSK'ya 20 Haziran günü saat 17.00'de sunduğu seçilme katılma yeterliliğine sahip partiler listesine İYİ Parti'nin de eklenmiş olduğunu duyurdu. Çıray, daha önce seçimlere katılma yeterliliğine sahip 9 partiye ilaveten İYİ Parti'nin de listeye eklendiğini ve dolayısıyla genel seçimlere katılacaklarını bildirdi. YSK Başkanı Sadi Güven’in seçimlere katılma konusunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tuttuğu sicil dosyasını işaret ettiğini anımsatan Çıray, “Bu durumda İYİ Parti’nin 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine katılma hakkı tescil etmiştir” ifadelerini kullandı.

Akşener, Başkanlık Divanı toplantısı için genel merkeze girişinde soruları yanıtlamamıştı ve sonrasında ise Twitter hesabından Çıray’ın yaptığı yazılı açıklamayı paylaştı.

Şimdi YSK Başkanlığı’nın gelecek hafta seçim takvimiyle birlikte seçimlere katılacak siyasi partileri açıklaması ve oy pusulasında yer alacakları sıralama için kura çekimine da davet edeceği tarihi ilan etmesi bekleniyor.

Erdoğan OHAL’de seçimi savundu

Bu arada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV’deki canlı yayında yaptığı açıklamada, İYİ Parti konusunda, “Girmesi, girmemesi noktasında bir sıkıntımız söz konusu değil” dedi.

Erdoğan’ın özellikle kamuoyunda “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adında Başkanlık Sistemi’ne ilişkin eleştirilere karşın seçimlerden önce Cumhurbaşkanlığı yardımcılarını ve kabinesini açıklamayacağını söylemesi de dikkat çekti.

Erdoğan, olağanüstü hal şartlarında seçime gidilmesini de savundu ve “Seçim sürecinde bir sıkıntı yaşanmayacak. Bunların hepsi ana muhalefetin bahanesi. Tüm partiler daha sağlıklı, rahat kampanya sürdürecek” diye konuştu.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG