Erişilebilirlik

Çöken Binada 45 Saat Sonra Mucize


İstanbul'da Çöken Binada Kurtarma Çalışmaları Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

İstanbul Kartal'da çöken binada kayıtlı olarak 43 kişinin yaşadığ açıklanmıştı.

İstanbul’un Kartal ilçesinde 2 gün önce çöken sekiz katlı binanın enkazından 45 saat sonra 16 yaşında bir gencin sağ olarak çıkarıldığı açıklandı. Ancak çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi. 14 kişi de yaralı olarak kurtarıldı.

Bilanço ağırlaşıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kartal'daki çöken bina ile ilgili son bilgileri paylaştı. Soylu açıklamasında 47 saattir çalışmaların tüm birimler tarafından aralıksız devam ettiğini belirterek, “Şu ana kadar 14 vatandaşımızı kaybettik, 14 vatandaşımızı da göçüğün altından sağ olarak çıkarabildik. Son olarak yani 45. Saatte 16 yaşındaki Mert Aydın göçükaltından sağ olarak çıkarıldı. Vücudunda kırıkları var. Bütündoktorlarımız kendisiyle ilgileniyor. Sağlık durumunun iyi olduğu yönünde bize bilgi verildi” dedi.

Yaşanan olaydaki sorumlular her kimse cezasız kalmayacağını belirten Soylu ayrıca çöken binanın kolonlarının kesik olduğuna dair iddialara da yanıt verdi. Soylu, "Binada kolonların kesilip kesilmediği soruşturmayla ortaya çıkar" ifadesini kullandı.

Kurtarma çalışmaları Çarşamba akşamından bu yana devam ediyor.

"Binada 43 kişi ikamet ediyor"

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 14 dairede 43 vatandaşın ikamet ettiği belirtildi.

Önceki gün açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya önceki açıklamasında şu bilgileri aktarmıştı: “Çevredeki binalar güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Bunlardan birinin durumu farklı. Yıkılan binanın yanındaki 10 katlı Yunus Apartmanı. Bunun durumu risk arz ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın mühendisleri, teknik heyeti lazer yönetimiyle bu binanın an be an durumunu kontrol altında tutuyorlar. Çünkü arama kurtarma faaliyetini yürüten arkadaşlarımızın güvenliği, etrafta yaşayan insanların güvenliği adına bunu yapmak zorundayız. Bu durumu netleştirmek için 3 kere arama kurtarma faaliyetlerine ara verdik. Netleştirip, risk tahlilini yapar yapmaz tekrardan çalışmalara başladık.”

Yerlikaya, ayrıca ada içerisindeki tüm yapıların teknik açıdan inceleneceği açıklamasında bulundu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG