Erişilebilirlik

'İngilizler'in Büyük Kısmı Hükümetin Corona Önlemlerinde Geride Kaldığı Görüşünde'


İngiltere'de Türkler Corona Karantinası Hazırlığında
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:33 0:00

İngiltere'de Türkler Corona Karantinası Hazırlığında

Corona virüsü paniğinin merkezinin artık Çin değil Avrupa olması bu ülkelerde olağanüstü önlemler alınmasına neden oldu. İngiltere de vaka ve can kaybı sayısının hızla arttığı ülkeler arasında. Bin 143 vakanın görüldüğü İngiltere'de kaydedilen ölüm sayısı 21.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson salgının ilerleme hızını yavaşlatmak konusunda diğer Avrupa ülkeleri gibi radikal adımlar atmamakla eleştiriliyor. İngiltere'de ülke çapında okulların kapatılması önlemi alınmadı. Restoranlar, barlar ve tüm işyerleri faaliyette. Corona krizinin hangi hızla ilerleyeceği konusundaki belirsizlik birçok ülke gibi burada da sürüyor.

İngiltere'de gazeteler toplumun büyük kesiminin hükümetin tedbir alma konusunda geride kaldığı düşüncesi hakim olduğunu yazıyor.

İngilizler de dünyanın her yerinde olduğu gibi en az iki hafta evlerinde kalmaya yeterli olacak gıda ve temel ihtiyaç stoğu yapıyor. VOA Türkçe ekibinden Barış Çimen birçok etkinliğin kurumlar tarafından iptal edildiği Londra'da yaşayan Türklerin virüse karşı karantina hazırlıklarını VOA Türkçe okurları ve izleyicileri için derledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG