Erişilebilirlik

İletişim Eksikliği İşyerlerinde Stresin Temel Nedeni


Anketlere göre ABD’de çalışanların yüzde 63’ü stresle karşı karşıya ve her an istifa etmeye hazır. Şirketlere mobil iletişim platformları satan California’daki Dynamic Signal firmasının anketine göre çalışanların mutsuzluğunun en önemli nedenlerinden biri, iş yerlerinde iletişim eksikliği.

ABD’de çalışanların yüzde 80’i şirket içi verimsiz iletişim yüzünden stres yaşadıklarını söylüyor. Bu oranda geçen yıla oranla yüzde 30’luk bir artış görülüyor.

Ankete katılan 1.001 kişi 31 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında kendilerine online sorulan sorulara yanıt verdi.


En mutsuz işçiler arasında saat ücretli çalışan ve iş email’ine her zaman ulaşamayan 80 milyon çalışan yer alıyor.

Masa başı çalışmayan işçiler şirketlerinin ofis içindeki çalışanlarla daha iyi iletişim kurduğunu düşünmeye dört kat daha yatkın.

Dynamic Signal şirketinin CEO’su Russ Fradin, ‘‘Bence şirketler her zaman yaptıkları işin aynısını yapıyorlar ancak işçilerin beklentileri arttı’’ diyor.

Buna ek olarak anket, çalışanların her hafta yaklaşık iki saatlerini günlük görevleri konusunda bilgi aramakla geçirdiğini ortaya koyuyor.

Diğer araştırmalar da işçilerin şirket içi iletişim eksikliğinden giderek artan şekilde mutsuz olduklarını ortaya koyuyor. 2017’de Gallup’un yaptığı anket, şirket içi iletişimi etkili bulan çalışanların oranının yalnızca yüzde 13 olduğunu göstermişti.

Şirket içi iletişimde kulanılan mobil uygulamalar üreten Staffbase firması, ABD’de çalışanların yüzde 74’ünün şirket haberlerini ve şirketle ilgili bilgileri kaçırdıkları görüşünde olduklarını ortaya koydu.

Dinlenme odasında ya da koridorlarda afişler kullanmak, haber bültenleri ya da dergiler aracılığıyla çalışanlarla iletişim kurmak akıllı telefonlar çıkmadan önce etkili iletişim yöntemleriydi. Ancak artık Amerikalılar’ın yüzde 77’sinin akıllı telefonu var. Şirketlerin birçoğu çalışanlarla iletişimi arttırmak için mobil uygulamalar kullanılması gerektiği görüşünde.

Bu, çalışanların iş takvimi, bordrolar, şirket duyuruları ve imkanlar hakkında şirket emailleri olmasa bile bir mobil uygulama aracılığıyla haber alabilmelerini sağlıyor.

Fradin bunun çalışma hayatında herkesin günlük hayatında kullandığı araçları cep telefonunda taşımak gibi bir şey olduğunu söylüyor ve ekliyor ‘‘Herkesin bilgiye erişmeye alıştığı bir yol var ve şirketler henüz buna uyum sağlayabilmiş değil.’’

Şirket içi iletişimi iyileştirmek verimi de arttırabilir. Gallup’un 2017 Amerika’da İş Yerlerinin Durumu adlı raporunda çalışanlarıyla daha çok iletişim kuran şirketlerin daha fazla çalışanı kadrosunda tutmayı başardığını ve daha fazla kazanç elde ettiğini gösteriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG