Erişilebilirlik

Hüsnü Mübarek "Suçsuzum" Dedi


Duruşmanın yapıldığı polis akademisi
Duruşmanın yapıldığı polis akademisi

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve oğulları haklarındaki suçlamaları reddetti.

Mübarek, devrilmesiyle sonuçlanan rejim karşıtı gösteriler sırasında halkın üzerine ateş açılmasını emretmekle suçlanıyor.

Dün sabah erken saatlerde, Şarm el Şeyh’de tedavi gördüğü hastaneden askeri bir uçakla Kahire'ye götürülen Mübarek, duruşma salonuna sedyeyle taşındı. Sağlığının iyi olmadığı söylenen eski lider soruları sanık kafesine yerleştirilen sedyesinden yanıtladı.

18 gün süren gösteriler sırasında 900 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mübarek, iki oğlu Ala ve Cemal ile birlikte rüşvet ve yolsuzlukla da suçlanıyor. Baba ve iki oğulla birlikte yargılan eski İçişleri Bakanı Habib el Adli ve altı üst düzey polis yetkilisi de suçlamaları reddetti. Mübarek hariç diğer sanıklar yarın yine mahkemeye çıkarılacak.

Duruşmayı 15 Ağustos’a erteleyen yargıç, Mübarek’in Şarm el Şeyh’e dönmesine izin vermedi, duruşma sonuçlanıncaya kadar Kahire’de bir hastanede kalmasına karar verdi.

Duruşma güvenlik nedenleriyle normal mahkemede değil Kahire’deki polis akademisinde yapıldı. Televizyondan canlı yayınlanan duruşma sırasında çevrede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, bina önündeki ekrandan duruşmayı izleyen karşıt görüşlü gruplar zaman zaman birbirlerine taş attı.

Hüsnü Mübarek, Tunus’ta başlayan ve tüm Arap ülkelerine yayılan demokrasi sürecinde adalet önüne çıkarılabilen ilk lider.

Mübarek’in doktoru geçen hafta 83 yaşındaki devrik devlet başkanının ağır depresyon geçirdiğini ve sağlığının yargılanmasına uygun olmadığını ileri sürmüştü.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG