Erişilebilirlik

Huntsman Rusya Büyükelçisi Adayı


Medyada yeralan haberlere göre eski Başkan Barack Obama döneminde Amerika’nın Çin büyükelçisi olan Jon Huntsman, Başkan Donald Trump tarafından Rusya Büyükelçiliğine aday olarak gösterilecek.

Beyaz Saray’a yakın kaynaklar Huntsman’ın Trump’ın teklifini kabul ettiğini belirtiyor. Cumhuriyetçi olan Huntsman, Pekin Büyükelçiliği görevi için istifa etmeden önce 2005-2009 yılları arasında Utah Valisi olarak görev yapmıştı. 2012 yılında da başkanlık için adaylığını koydu. Huntsman, George W. Bush döneminde de Amerika’nın Singapur büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

Huntsman’ın adaylığı Amerika ile Rusya arasında gerilimin arttığı bir döneme denk geldi. Amerikan istihbarat servisleri Rusya’nın başkanlık seçimine müdahil olduğunu belirtiyor.

Konu, Trump yönetimi üzerinde gölge oluşturmuş durumda. Suçlamalar özellikle Trump’ın kilit önemdeki danışmanlarının Rus yetkililerle görüşmesi üzerine odaklanıyor. Bu çerçevede Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn göreve başladıktan bir süre sonra istifa etmek zorunda kalmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG