Erişilebilirlik

Humeyni’nin Türbesine Saldırının Görüntüleri Yayınlandı


Humeyni’nin Türbesine Saldırının Görüntüleri Yayınlandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Associated Press haber ajansının yayınladığı yeni bir video, Tahran’da 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda Ayetullah Humeyni’nin türbesindeki patlama anını gösteriyor.

Sünni militanlardan oluşan IŞİD’in sorumluluğunu üstlendiği saldırılar, çoğunluğu Şii’lerden oluşan İran’ı hedef alan ilk saldırısı.

Saldırılar, sabah saatlerinde saldırganların Kalaşnikof tüfekler ve patlayıcılarla meclis binasına ateş açmasıyla başladı.

İran Devlet Televizyonu’na göre daha sonra saldırganlardan biri oturumun devam ettiği sırada binanın içinde kendini patlattı.

Meclisin kuşatma altında olduğu açıklaması yapılırken, bu kez, silahlı kişiler ve intihar bombacıları, İran’ın İslam Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Ayetullah Humeyni’nin Tahran’ın hemen dışındaki türbesine saldırdı.

Bir güvenlik görevlisi bu saldırıda hayatını kaybederken, İran basınına göre; saldırganlardan biri, güvenlik görevlileri tarafından öldürüldü.

Onlarca kişinin yaralandığı iki saldırı, Suudi Arabistan’la İran arasındaki bölgesel güç savaşını ve düşmanlığı derinleştirecek gibi görünüyor.

İran’la birlikte hareket ettiği ve terörist grupları desteklediği gerekçesiyle bu hafta bazı Arap ülkelerinin Katar’la ilişkilerini kesmesi zaten bölgede tansiyonu yükseltmişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG