Erişilebilirlik

Hükümetin Aydınlara Karşı Açtığı Dava Devam Ediyor


Hükümetin Aydınlara Karşı Açtığı Dava Devam Ediyor
Hükümetin Aydınlara Karşı Açtığı Dava Devam Ediyor

Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın’la birlikte 14 sanık hakkında ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında açılan davanın 8. duruşması başladı

12’si tutuklu yargılanan 14 sanığın çoğu terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki duruşmaya, Şener, Şık ve Yalçın’la birlikte Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli katıldı.

Türkiye'nin sansürden korkmayan sayılı yayın organlarından Penguen dergisi Ergenekon bilmecesine bir bulmacayla açıklık getirmişti:

Bilmece buldurmaca mahkemede kaydırmaca.
Bilmece buldurmaca mahkemede kaydırmaca.

Diğer tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelmedi. Davanın tutuklu sanıklarından Kaşif Kozinoğlu geçen Kasım’da cezaevinde rahatsızlanarak hayatını kaybetmişti.

Sanıklardan Coşkun Musluk mesleki çalışmalarından ötürü suçlandığını öne sürerek, ''Gazetecilik ve sosyal hayatımla ilgili telefon görüşmelerim iddianameye konulmuş. Bu görüşmelerim nedeniyle terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyorum'' dedi. Savcılığın hiçbir şeyi araştırmadığını söyleyen Musluk, ''Savcılık, kanıtların doğru olup olmadığını ispatlamayı tutuklu sanıklara bırakmıştır'' dedi.

Gazeteci Nedim Şener Tutuklu sanıkların duruşma salonuna alındığı sırada izleyici bölümünde gördüğü meslektaşı Uğur Dündar'a hitaben ''Hoş geldiniz tiyatroya'' dedi.

Ne olduğunu kimsenin tam olarak bilmediği Ergenekon soruşturması kapsamında şimdiye kadar aralarında ünlü yazar, öğretim üyesi ve gazetecilerin de bulunduğu en az 300 kişi tutuklanmış bulunuyor.

Sanıklardan Ahmet Şık’ın davası, hükümetin yasakladığı İmamın Ordusu kitabıyla ilgili. Haberlere göre kitapta Fethullah Gülen ve müritlerinin nasıl Emniyet teşkilatına sızdıkları anlatılıyor. Nedim Şener ise başını derde sokan kitaplarında Hrant Dink suikastını inceliyor. Şener “Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” ve daha sonra “Kırmızı Cuma” kitaplarıyla cinayetin karanlık noktalarına ışık tutmuştu.

Yabancı gözlemcilere göre zanlıların büyük bir çoğunluğu, neyle suçlandıklarını bile bilmeden, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından cezalandırılmak amacıyla tutuklu yargılanıyor.

Ahmet Şık'ın yasaklı "İmamın Ordusu" kitabını bu siteden indirebilirsiniz:

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG