Erişilebilirlik

HSBC 50 Bin Kişiyi İşten Çıkarıyor


50 bin çalışanını işten çıkarması beklenen dünyanın en büyük bankalarından HSBC, merkez binasını Londra’dan taşıyarak küresel finans operasyonlarını Asya’dan idare etmeyi planlıyor. HSBC daha çok Asya’ya odaklanmayı planlıyor.

Önümüzdeki iki yıla yayılacak işten çıkarmaların, toplam personelin % 19’unu etkileyeceği bildirildi. HSBC’nin Brezilya’da kurumsal bankacılık hizmetine devam etmesi beklense de, işten çıkarılacakların yarısının Türkiye ve Brezilya’dan olması bekleniyor. HSBC’nin İngiltere’de de binlerce çalışanını işten çıkaracağı tahmin ediliyor.

HSBC’deki yeniden yapılanmayla küresel bankacılık hizmetlerinde küçülme bekleniyor. 70’den fazla ülkede 6 binden fazla şubesi bulunan HSBC, milyonlarca müşteriye hizmet veriyor. HSBC’nin piyasa değeri 2,6 milyar Amerikan dolarına eşit.

HSBC Genel Müdürü Stuart Gulliver, bankaya yapılan sermaye yatırımının şu anki getirisinin “kabul edilemez” olduğunu söyledi. Hissedarlar için düzenlenen bir toplantıda konuşan Gulliver, banka giderlerini azaltıp, operasyonlarını Çin ve Asya’nın diğer bölgelerinde genişleterek kazançlarını artırmayı planladıklarını söyledi. Gulliver ayrıca, HSBC’nin sigortacılık ve portföy yönetimini Çin’e taşıyarak küresel ticaretten daha fazla faydalanmayı amaçladığını kaydetti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG