Erişilebilirlik

Hristofyas Sorumluluk Kabul Etmiyor


Hristofyas Sorumluluk Kabul Etmiyor
Hristofyas Sorumluluk Kabul Etmiyor

Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas, Temmuz ayında bir askeri cephanede meydana gelen ve 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamada kişisel olarak sorumluluğu olduğunu iddia eden raporu reddetti.

Pazartesi günü açıklanan resmi raporda, cephanede tutulan mühimmatın “patlamaya hazır bomba” niteliği taşıdığı kaydediliyor. Raporda, Hristofyas’ın mühimmatın güvenli koşullarda saklanmadığını bildiğini, buna rağmen gerekli önlemleri almadığı da belirtiliyor. Rum Cumhurbaşkanı, patlamanın ardından başlatılan soruşturma sonrasında hazırlanan raporun delillere dayanmadığını söyledi ve rapor yüzünden görevinden ayrılmayacağını kaydetti.

Hristofyas, mühimmatın yarattığı tehlike konusunda hiç kimsenin kendisine bilgi vermediğini de söyledi.

Patlayan cephanelikteki mühimmat, 2009 yılında İran’dan Suriye’ye giden bir gemide ele geçirilmişti. Rum yönetimi Tahran hükümetine yönelik uluslararası yaptırımlar çerçevesinde İran gemisine ve içindeki mühimmata el koydu.

atlama aynı zamanda Güney Kıbrıs’ın en büyük termik santralinde ciddi hasara yol açtı. Güney Kıbrıs’ın elektrik ihtiyacının yarıdan fazlasını karşılayan termik santralin onarılması en az bir yıl alacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG