Erişilebilirlik

Hong Kong'da Yaşam Normale Dönüyor


Halk desteğini kaybeden demokrasi yanlısı göstericiler Hong Kong yönetiminin sokakları boşaltmaları için tanıdığı süre dolmadan bir gün önce barikatları kaldırmaya ve çekilmeye başladı

Hong Kong’da demokrasi yanlısı göstericiler hükümet binlarının bulunduğu bölgede barikatları kaldırmayı kabul etti.

Protestocularla, günlük yaşamın olumsuz etkilenmesinden şikayetçi kent sakinleri arasında günlerdir devam eden cepheleşme sonunda Hong Kong Yönetimi Başkanı, protestoculara hafta başından itibaren sokakları boşaltmaları emrini vermişti.

Göstericilerin kentin Mong Kok adlı bir başka bölgesinden de çekildikleri bildiriliyor.

Hong Kong polisi taraflar arasında çıkan çatışmalar nedeniyle 18 kişinin yaralandığını ve olaylardan sorumlu 19 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Polis, tutuklananların bazılarının mafyyla bağlantılı olduklarından şüphelenildiğini belirtti.

Ancak Hong Kong Güvenlik Müdürü Lai Tung-kwok, yetkililerin mafya üyelerini protestoculara karşı kullandıkları iddialarını yalanladı.

Hong Kong’un en işlek cadde ve sokakları bir haftayı aşkın bir süre, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu protestocular nedeniyle trafiğe ve kullanıma kapalı kalmıştı.

Leung’un istifasını isteyen protestocular, ayrıca 2017 yılında yapılacak seçimlerin demokratik olmasını ve Çin’in müdahale etmemesini istiyor.

Hong Kong Öğrenciler Federasyonu, yetkililerin belli noktalarda protestoculara düzenlenen “organize saldırıları” önleyemediğini belirtti.

Komünist Parti’yi destekleyen yüzlerce kişinin Mong Kok bölgesinde protestoculara saldırması nedeniyle taraflar arasında olaylar büyüdü.

Protestolar, 1997 yılında İngiliz sömürgesi olmaktan çıkıp, Çin’in idaresi altına girmesinden sonra Hong Kong’da yaşanan en büyük halk eylemi oldu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG