Erişilebilirlik

Hollywood Ünlülerinin Eşyaları Satılıyor


Hollywood Ünlülerinin Eşyaları Açık Artırmayla Satışa Sunuldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Hollywood sadece filmleriyle ilgi toplayan, para getiren bir sektör değil. Bu filmlerde oynayan yıldızların kullandığı eşyaların açık artırmayla satışa sunulduğu bir müzayede bunu ortaya bir kez daha ortaya koydu. Müzayedeye dünyanın dört bir yanından katılım oldu

Müzayede salonunda heyecan doruktaydı. Açık artırmada teklif verenler, Marilyn Monroe’ya ait imitasyon elmas küpeler gibi eşyaları satın almak için kıyasıya mücadele verdi.

Ünlü yıldıza ait diğer eşyalar arasında kıyafet, saç maşası ve hatta eski başkan John F. Kennedy’nin New York’taki doğum günü partisine davetiye de bulunuyordu.

Müzayede şirketi sorumlusu Martin Nolan, Hollywood hayranlarının bu eşyaları satın alarak oyuncularla bağ kurduğunu söylüyor:

“İnsanlar çok duygusal. Eğer hayran oldukları ünlülerle tanışamıyorlarsa, yapabilecekleri en iyi şey bu yıldızlara ait eşyalara sahip olmak.”

Ünlü siyasi figürlere ait eşyalar arasında, Güney Afrika’da 1994’te Nelson Mandela’nın cumhurbaşkanı seçildiği seçim pusulası da vardı.

Köleliğin kaldırılmasında büyük rol oynayan Frederick Douglass ve eski Amerika Başkanı Franklin D. Roosevelt tarafından imzalanmış tarihi belgeler de ilgi gören parçalar arasındaydı.

Ancak eşyaların çoğu Hollywood yıldızlarına aitti. David Hasselhoff da eşyalarını müzayedeye bağışlayan yıldızlar arasındaydı. Hasselhoff, 1980’lerde rol oynadığı televizyon dizileri Kara Şimşek ve Sahil Güvenlik ile Sünger Bob Kare Şort çizgi filminden eşyaları müzayedeye bağışladı:

“Bunlar artık kullanmadığım eşyalar. Evimin bir köşesinde duruyorlar. Bu maket bağışladığım en etkileyici parça. Sünger Bob çizgi filminden. Üç buçuk metre boyunda, 340 kilo ağırlığında.”

Açık artırmada, sihirbaz Harry Houdini’nin kullandığı kelepçe ve Kung Fu yıldızı Bruce Lee’nin antrenman eşyaları da var.

Müzayedeye katılan restoran ve bar sahibi Daniel Nelson evi ve işi için eşyalar satın alıyor:

“Böyle bir fırsat her zaman ele geçmez.”

Martin Nolan, müzayedenin sinemaseverlerden müze yetkililerine kadar pek çok alıcıyı buluşturduğunu söylüyor. Bazılarıysa, bu eşyaları yatırım amacıyla satın alıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG