Erişilebilirlik

Hollywood Sosyal Konularda Duyarlı


Hollywood Sosyal Konularda Duyarlı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Hollywood’un bir önceki yılın en iyi filmlerini onurlandırdığı Oscar Ödülleri ve ödül töreni, sinema sektörünün en büyük olayı. Geceye her yıl şık kıyafetler ve yapılan konuşmalar damgasını vuruyor. Ancak bu yıl Oscar töreninde ödül kazanan sanatçılar, sevdiklerine teşekkür etmenin yanısıra konuşmalarında sosyal sorunlara da dikkat çekti

Filmin yıldızı Patricia Arquette, en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ını alırken yaptığı konuşmada kadınlar için maaş eşitliğini vurguladı.

Sanatçı, eşit haklar ve eşit miktarda maaş çağrısı yaptı.

Patricia Arquette, “Kadınları ilgilendiren konularda daha çok konuşacak şey var. Şu anda önemli bir değişim sürecinden geçiyoruz” şeklinde konuştu.

En iyi orijinal şarkı dalında Oscar’a layık görülen “Selma”, Amerikan medeni haklar mücadelesini konu alıyor. Ancak Hollywood’un siyahlara yeterince yer vermediği, hararetli tartışma konularından biri.

Bu yıl oyunculuk dallarında Oscar’a aday olan 20 kadın ve erkek sanatçının hepsi, beyazdı.

Oscar ödüllü oyuncu Octavia Spencer’a göre eşitlik için çaba, Oscar’lardan önce başlamalı: “Farklılıklar, film henüz çekilirken gözetilir. Sinema yapımcıları, farklı kökenlerden gelen sanatçılara da yer vermeli.”

“The Imitation Game- Yapay Oyun” ise İngiliz matematikçi Alan Turing’in öyküsünü anlatıyor. Eşcinsel olan ve yaşamını intiharla sonlandıran Turing’i konu alan filmin senaristi Graham Moore ise en iyi senaryo Oscar’ını alırken yaptığı konuşmada, kendisini Turing’le özdeşleştirdiğini söyledi.

Farklı olmanın sorun olmadığını söyleyen Moore’un ‘tuhaf olmaya devam edin’ sözleri, sosyal medyada büyük destek topladı: “Şu anda sahneden ineyim, kimse görmeden gideyim’ diye düşündüğümü hatırlıyorum. Böyle anlarda ne zaman televizyona çıkarsınız ki?”

Oscar töreninde bir yandan rol aldıkları filmleri temsil eden sanatçılar, diğer yandan da sosyal sorunlara dikkat çekmeyi ihmal etmedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG