Erişilebilirlik

Hollande’ın Konuşması Sırasında Kaza Kurşunu


Fransa Cumnhurbaşkanı François Hollande’ın Tours-Bordeaux hızlı tren hattının açılışı için yaptığı konuşma sırasında bir el silah sesi duyuldu. Silah sesinin Hollande’ı korumak içi çatılara konuşlanan bir keskin nişancının silahından çıktığı ortaya çıktı. Kaza kurşunu ile bölgede bulunan iki kişi hafif yaralandı.

Hollande, Fransa’nın Villognon kentinde, Paris-Bordeaux arasını iki saate indiren yeni hızlı tren hattının açılışına katıldığı sırada duyulan silah sesleri yürekleri ağızlara getirdi. Konuşmasını keserek “Umarım ciddi bir şey yok” diyen Hollande tam 10 saniye konuşmasına ara verdikten sonra, “Sanırım bir şey yok” diyerek soğukkanlılıkla kaldığı yerden konuşmasına devam etti.

Acemi jandarma

Silah seslerinin kaynağını açıklayan il emniyet müdürlüğü, açılışın yapıldığı çadırın etrafında güvenlik önlemleri almak için destek kuvvet olarak gelen bölge jandarmasına mensup bir keskin nişancının ayağı takılınca silahının ateş aldığını bildirdi. Silahtan çıkan tek kurşun iki kişinin birden bacağına isabet etti ve hafif yaralanmaya yol açtı.

İl Valisi Pierre N'Gahane, yaralanan iki kişinin hayati tehlikesinin olmadığını ve olaya ilişkin soruşturma açıldığını duyurdu. Olayla ilgili adli soruşturmanın yanısıra idari soruşturma da açıldı. François Hollande ise açılışın ardından yaralanan iki kişiyi ziyaret etti.

Koruma eleştirisi

Ancak Hollande’ın silah sesini duyması ile kurşunun kazara çıktığı anlaşıldığı 10 saniye boyunca tek bir güvenlik görevlisinin Hollande’ın etrafında güvenlik önlemi almaması güvenlik uzmanlarını şaşırttı. BFM TV güvenlik uzmanı Dominique Rizet, “Cumhurbaşkanı 10 saniye boyunca öylece tek başına bırakıldı. Amerika’da ya da Rusya’da böyle bir olay olsa, sahne farklı olurdu. Bu güvenlik zafiyeti mutlaka soruşturulmalı” dedi.

Olay sosyal medyada da eleştirilince Elysee Sarayı’ndan Cumhurbaşkanı’nın etrafında gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı, hiçbir güvenlik zafiyeti olmadığı açıklaması yapıldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG