Erişilebilirlik

Hollande'dan Taksicilere Destek


Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Paris’te düzenlenen “Uber taksi servisini” protesto eyleminin şiddete dönüşmesini kınarken, şirketin Fransa’da faaliyet göstermesine karşı olduğunu açıkladı.

Brüksel’deki Avrupa Birliği zirvesinde konuşan Hollande, şiddet içeren protestoların kabul edilemez olduğunu söyledi. Ancak, Uber’in Fransa’da faaliyet göstermesine öfkelenen taksi şoförlerinin, konuyla ilgili davayı Fransız mahkemelerinin aylardır çözememesinden duydukları hayal kırıklığını anlayışla karşıladığını söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Uber’in birden fazla yasal şikayetle karşı karşıya kaldığını söyledi. Taksi sürücüleri ile toplantı yapan Bakan Cazeneuve, Fransa’da “UberPOP” olarak bilinen Uber taksi servisinin yasadışı olduğunu ve kapatılması gerektiğini söyledi.

Parisli taksi sürücüleri, Uber’in haksız rekabetine maruz kaldıklarını çünkü aynı ücreti almadıklarını ve aynı şartlarda çalışmadıklarını söylüyor. Perşembe günü, işi yavaşlatma eylemi yapan taksi sürücüleri, yollarda lastik yakarak tren istasyonları ve havaalanlarına giden yolların tıkanmasına neden oldu.

Paris’teki havaalanına gitmek için yola çıkan Amerikalı müzisyen Courtney Love da, aracının protestocularca saldırıya uğradığını ve şoförünün de protestocularca saatlerce “rehin” alındığını savundu. Love ayrıca, protestocuların metal sopalarla aracına vurduklarını söyledi.

Fransız televizyonu, kentin çeşitli alanlarında yaşanan sokak şiddetini ve devrilen arabaları gösterdi. Paris polisi en az 70 aracın hasar gördüğünü ve 7 polis memurunun da yaralandığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG