Erişilebilirlik

Hollandalı Gazeteci Sınır Dışı Edildi


Hollanda’nın Het Financieele Dagblad gazetesinin İstanbul’da çalışan muhabiri Ans Boersma sınır dışı edildi.

Çalıştığı gazeteden yapılan açıklamada Boersma’nın, oturma izninin uzatılması için gittiği ofiste gözaltına alındığı ve ardından da sınır dışı edildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Direktörü Fahrettin Altun, Boersma’nın gazetecilik faliyetlerinden değil Hollanda polisinden gelen ve gazetecinin terör örgütüyle bağlantısının olduğu yönündeki istihbaratın ardından sınır dışı edildiğini kaydetti.

Altun, Hollanda polisinin Boersma’nın Türkiye içinde ve dışındaki aktiviteleriyle ilgili bilgi istediğini de aktardı.

Altun daha sonra paylaştığı tweet mesajında Hollanda’nın kendilerini gazetecinin Nusra Cephesi’yle bağlantısı olduğu bilgisini verdiğini belirtti.

Altun, “Eğer güvenilir bir yabancı devlet kurumu size bir vatandaşlarının terörle bağlantısı olduğunu söylerse, işi şansa bırakamazsınız” ifadesini kullandı.

Hollanda polisi konuyla ilgili yorum yapmadı.

Hollanda gazetesi Het Parool ise Hollanda savcılık sözcüsüne dayandırdığı haberinde sınır dışı edilme olayının Hollandalı savcıların isteğiyle gerçekleşmediğini yazdı.

Boersma’nın arkadaşları gazetecinin eşyalarını toplamasına bile izin verilmediğini, üzerindeki giysilerle sınır dışı edildiğini kaydetti.

Boersma da tweet mesajında, “Ve bir anda Hollanda’ya dönen bir uçakta oturuyorsunuz, Türkiye’de istenmeyen kişi ilan edildim” dedi.

Hollandalı gazeteciler sendikası başkanı Thomas Bruning, Boersma’nın sınır dışı edilmesinin “Türkiye’de medyaya yönelik düşmanca politikanın yeni bir düşük seviyesi” olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG