Erişilebilirlik

ABD ve Hindistan Hint Okyanusu'nda Ortak Tatbikatta


Amerika Deniz Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri’ne bağlı USS Nimitz uçak gemisinin, Hindistan Deniz Kuvvetleri’ne ait gemilerle ortak bir tatbikat gerçekleştirdiği belirtildi. Söz konusu tatbikat Hint Okyanusu’nda yapılıyor.

Amerika’nın uçak gemileri USS Nimitz ve USS Ronald Reagan, iki hafta içinde ikinci kez Güney Çin Denizi’ne gönderildi. Bu sebeple hem Çin hem de ABD, birbirlerini bölgede tansiyonu yükseltmekle suçluyorlar.

Hindistan ve Çin arasında da son günlerde tansiyon yüksek. İki ülke askerleri geçtiğimiz ay sınır bölgesinde silahlı çatışmalar yaşadı.

USS Nimitz uçak gemisi komutanı Amiral Jim Kirk, yaptığı açıklamada, Hindistan’la düzenlenen ortak tatbikatın iki ülke deniz kuvvetlerinin ortak çalışma becerilerini arttırmaya yardımcı olacağını söyledi.

Amerikan Deniz Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada da birlikte yapılan tatbikatla, Amerika ve Hindistan deniz kuvvetlerinin ortak hareket ve hava kuvvetleri kabiliyetlerinin arttırıldığı ifade edildi.

Tatbikat, Hindistan’ın Andaman ve Nicobar adaları yakınlarında yapılıyor. Malacca Boğazı yakınlarında bulunan bölge aynı zamanda dünyanın en yoğun deniz trafiğinin bulunduğu alanlarından biri olarak biliniyor. Hindistan’ın bu adalarda askeri bir üssü de bulunuyor.

Bu yılın sonlarına doğru Hindistan, Bengal Körfezi'nde Amerika ve Japonya ile ortak bir başka tatbikat daha gerçekleştirecek. Bu tatbikata Avustralya’nın da davet edilmesi gündemde.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG