Erişilebilirlik

Hindistan'da Büyük Öfke


Hindistan'da Büyük Öfke
Hindistan'da Büyük Öfke

Hintli yetkililer, hükümetin bombalı saldırılara hedef olan Mumbai kentinde aldığı güvenlik önlemlerinin yeterli olduğunu savundu.

Kentde ardarda patlayan bombalar en az kişinin ölümüne, 133 kişinin de yaralanmasına yolaçarken kamuoyunda büyük öfke yarattı.

Mumbai’yi ziyaret eden başbakan Manmohan Singh, güvenlik güçlerinin sorumluların yakalanması için yılmadan çalışacağını söyledi.

Yetkililer, polisin kuşku duyulan her grubu soruşturduğunu, istihbarat örgütlerinin saldırı öncesi uyarıda bulunmadığını bildiriyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak yetkililer patlamaları “teröristlerin koordineli saldırısı” olarak tanımlıyor.

Polise göre patlamalardan birinin kentin güney kesiminde popüler Opera binası yakınında, diğerinin Zaveri adlı ünlü mücevher pazarında meydana geldi. Üçüncü bomba ise kentin merkezindeki kalabalık Dadar mahallesinde patladı.

Polis bombalardan ikisinin iki ayrı araca yerleştirilmiş olduğunu, üçüncü bombanın ise bir reklam panosunun üzerindeki elektrik sayacına bağlandığını tahmin ediyor.

Mumbai’de 2008 yılında Pakistanlı militanlar tarafından düzenlenen saldırıda 166 kişi ölmüştü. Hindistan’da yerel militan gruplar da zaman zaman büyük kentlerde saldırılar düzenliyor.

XS
SM
MD
LG