Erişilebilirlik

Hindistan'da Tecavüz Kurbanının Ölümünün Ardından Yeni Gösteriler Çıktı


Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bir otobüste tecavüze uğrayan ve dövülen genç kadının hayatını kaybetmesinin ardından tutuklanan altı kişi cinayetten yargılanacak.

Sanıkların suçlu bulunması durumunda idam cezası almaları mümkün.

23 yaşındaki kadın, Singapur’da tedavi gördüğü hastanede organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Tecavüz kurbanı kadın, Singapur’a tedaviye gönderilmeden önce Yeni Delhi’de ameliyata alınmıştı.

Genç kadının ölümü, Yeni Delhi’de binlerce kişinin katıldığı gösterilere yol açtı. Alınan polis tedbirine rağmen düzenlenen gösterilerde olay çıkmadı. Göstericiler adalet ve kadınlar için emniyet çağrısında bulundu.

Başkent Yeni Delhi, olayın yaşandığı 16 Aralık’tan bu yana kitle gösterileriyle çalkalanıyor. Ayrıca Mumbai ve ¬Bangalor’da da gösteriler düzenlendi.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, tecavüz kurbanı kadının ölümünden derin üzüntü duyduğunu açıkladı, bu olaydan dolayı duyguların açığa çıkartılmasının “son derece anlaşılır” olduğunu söyledi.

Haberlere göre tecavüz kurbanı kadın 16 Aralık’ta erkek arkadaşıyla birlikte otobüse bindi, ancak yolculardan altı kişi ikisini demir çubuklarla döverek kadına defalarca tecavüz etti. Kadına tecavüz ederken demir çubuğun da kullanıldığı ve bunun kurbanda iç kanamaya yol açtığı da belirtilirken, kadının ayrıca yediği dayaktan ötürü beyin hasarı geçirdiği, yaralı halde erkek arkadaşıyla birlikte hareket eden otobüsten dışarı atıldığı da kaydediliyor.

Kadın ve erkek arkadaşının kimlikleri açıklanmadı, ancak erkek kurbanın saldırıdan sağ kurtulduğu bildirildi.

Hindistan’da tecavüz olayları gittikçe artan bir suç oldu ve olayların birçoğu polise bildirilmiyor. Hükümetin olaya tepkisinin yavaşlığıysa büyük tepkiye yol açtı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG