Erişilebilirlik

Hillary Clinton Mahkemeye İfadeye Çağrılabilir


Hillary Clinton
Hillary Clinton

Demokrat Parti’nin önde giden aday adayı Hillary Clinton’un dışişleri bakanlığı döneminde resmi elektronik yazışmalarını özel sunucusu üzerinden yürütmesiyle ilgili olarak federal mahkemeye ifade vermeye çağrılabileceği bildiriliyor.

Söz konusu dava “Adli İzleme Grubu” adlı muhafazakar bir grup tarafından açılmıştı. Davacı grup, Bilgi Özgürlüğü yasası çerçevesinde, Clinton’un elektronik posta hesabını kurmasına yardımcı olan ABD Dışişleri Bakanlığı personeli hakkında ayrıntı edinmeye çalışıyor ve bu ayrıntıların gizlendiğini savunuyor.

Başkent Washington’da görevli federal yargıç Emmet Sullivan, Dışişleri Bakanlığı’nın Clinton’a özel elektronik posta sunucusunu resmi yazışmalar için kullanmasına izin veren koşulları öğrenmek amacıyla eski Dışişleri Bakanı’nı ifadeye çağırabileceğini açıkladı.

Hillary Clinton, yasadışı bir iş yapmadığını, resmi ve özel e-posta adreslerini ayrı tuttuğunu savunuyor.

Clinton’un Cumhuriyetçi Partili rakibi Donald Trump, eski Bakan’ın özel ve resmi yazışmalarını aynı e-posta hesabında yürüttüğünü iddia ediyor ve Clinton’u ülke ulusal güvenliğini tehlikeye atmakla suçluyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG