Erişilebilirlik

Hillary Clinton'dan İmza Günleri


Hillary Clinton'dan İmza Günleri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Amerika’nın eski First Lady’si, Dışişleri Bakanı ve Senatörü Hillary Clinton, Hard Choices (Zor Tercihler) adlı kitabı için uluslararası bir tanıtım turuna çıkıyor. New York'ta binlerce kişi kitap imzalatmak ve Clinton'la tanışmak için saatlerce kuyrukta bekledi

Kameralar yine Hillary Clinton’ın üzerinde. Medyatik bir siyasetçi olan Clinton, 5’inci kitabının tanıtımına New York’taki büyük bir kitap zincirinde başladı. Hillary Clinton’la tanışmak ve kitap imzalatmak için binlerce kişi toplandı.

Hillary Clinton başkan adayı olup olmayacağını henüz açıklamadı ancak siyasi çevreler ve gazetecilere göre, kitap 2016 seçimleri için önemli bir işaret.

1990’lardan beri Hillary Clinton’ı izleyen Washington Post gazetesi yazarı Anne Gearan, kitabı da hemen okumuş: “Kitabı okuduktan sonra aday olup olmayacağı konusunda ortada kalıyorsunuz. İkisi de olabilir. Gerçekten de karar vermemiş olması mümkün. Bir türlü karar veremiyorsunuz.”

Hard Choices/Zor Tercihler, yoksulluğun azaltılması ve kadınlar için fırsatların arttırılması gibi, Hillary Clinton’ın dışişleri bakanlığı döneminde önemle üzerinde durduğu konulara ağırlık veriyor.

Ranjita de Silva de Alwis, Clinton’la bazı Amerikan üniversitelerinin 2011’de kurdukları Kamuda Kadın Projesi’nin direktörü: “Hillary Clinton tüm dünyada kadınların sesinin daha iyi duyulması için çok çalıştı. Kadınlar onun liderliğinden etkileniyor. Kadınlar onu yalnızca Amerikalı bir kadın siyasetçi olarak değil, dünyaya ait sayıyor, kendilerinden biri olarak görüyor.”

Hillary Clinton’ın eşi eski başkan Bill Clinton ve kızları Chelsea, eski First Lady’ye tam destek veriyor. Hillary Clinton da kitap tanıtım gezisine ara verip Denver’de yapılacak Clinton Küresel Girişimi toplantısına katılmayı planlıyor.

Ancak Washington Post yazarı Anne Gearan’a göre, kitap turuyla medyada çıkan haberlerin hepsi Hillary Clinton’a olumlu destek anlamına gelmiyor: “Bugünden Hillary Clinton’ın başkan adaylığıyla ilgili kararını açıklamasına kadar herşey Cumhuriyetçiler için eleştiri malzemesi olacak. Çünkü aday olursa Hllary Clinton hem Demokratlar’ın en güçlü adayı olacak, hem de onunla başa çıkabilecek bir Cumhuriyetçi aday henüz yok, belki de bulunamayacak.”

Hillary Clinton’ın beşinci kitabı Hard Choices 24 saat içinde 40 bin kişiye satıldı. Yakın çevresine göre, bu ilgi, Hillary Clinton’a artan desteğin en iyi göstergesi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG