Erişilebilirlik

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, İstanbul'daki Terör Saldırısını Kınadı


ABD Dışişleri Bakanı Clinton, İstanbul'daki Terör Saldırısını Kınadı
ABD Dışişleri Bakanı Clinton, İstanbul'daki Terör Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Amerika'nın teröre karşı mücadelede Türkiye'ye destek vermeye hazır olduğu bildirildi

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısını kınadıklarını ve Türkiye’nin yanında durduklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Clinton, Amerikan yönetiminin Türkiye’ye her tülü yardım ve desteği vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Faillerin hızlı bir şekilde adalete teslim edilmesini umduklarını söyleyen Clinton terörle mücadelede Türkiye’yle işbirliğinin süreceğini vurguladı.

Clinton, mesajını “Bugün düşüncelerimiz ve dualarımız yaralılar ve tüm Türk halkı içindir,” diyerek tamamladı.

İstanbul’da Taksim Meydanında düzenlenen bombalı intihar saldırısında 17’si sivil, 15’i polis 32 kişi yaralandı. Saldırı, Atatürk Anıtı çevresinde sürekli görev yapan çevik kuvvet ekibini hedef alıyordu.

Amerika Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Partili New York milletvekili Michael McMahon da Türk halkına bir dayanışma mesajı göndererek saldırıyı şiddetle kınadı. Türk-Amerikan ittifakının ortak demokrasi ve anlayış prensiplerine göre kurulduğunu kaydeden McMahon, ortak değerlerin terörizm ve şiddete galip geleceğine inandığını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması:

"ABD bugün İstanbul’da, şehrin en yoğun meydanlarından birinde meydana gelen ve masum sivilleri vahşice hedef alan terör saldırısını kınamaktadır. Bu şok edici suç karşısında Amerikan halkı, dostlarımız Türk halkının yanında dayanışma içindedir. Suçun faillerinin adalete hızlı bir şekilde teslim edilmesini umuyoruz, ve her türlü yardım ve desteği vermeye hazırız. ABD, şiddet içeren aşırıcılığa karşı savaşmak ve dünyanın her yerinde barışseverlerin güvenliğini sağlamak üzere Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edecektir. Bugün düşüncelerimiz ve dualarımız yaralılar ve tüm Türk halkı içindir."

XS
SM
MD
LG