Erişilebilirlik

Hendek Operasyonunda 65 Ölü


Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonunun üçüncü gününde ölü sayısı, 65’e yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı çatışmalarda 62 PKK’lının öldürüldüğünü duyurdu. Bugün bir asker ve iki sivil hayatını kaybetti.

Cizre’de operasyonların üçüncü gününde çatışmalar Cudi, Nur, Sur ve Yafes Mahallelerinde yoğunlaştı. Asker ve polislerden oluşan birlikler Cudi Mahallesinin bir bölümünde kontrol sağlarken, bugünkü çatışmalarda bir uzman çavuş öldü.

Silopi’de de operasyonlar sırasında zaman zaman çatışmalar yaşandı. Tank ve zırhlı araç kullanan güvenlik güçleri mahalle aralarında ilerlemeye devam ediyor.

Bu arada operasyonun üç günlük bilançosu Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklandı. Açıklamada iki ilçede 62 PKK’lının öldürüldüğü belirtirilerek, 4 askerin yaralandığı vurgulandı. Açıklamada, ayrıca 3 Kaleşnikof tüfek, 23 şarjör ve 450 Kaleşnikof mermisi ile 2 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği, av tüfeğine ait 50 fişek ele geçirildiği ifade edildi. Bu arada 2 gün önce çıkan çatışmalarda, kurşunlara hedef olana Hediye Şen’den sonra dün akşam da 25 yaşındaki Doğan Aslan da kurşunlarla yaşamını yitirdi.

Hendek Operasyonunda 65 ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:43 0:00

Bu arada Diyarbakır’ın Sur İlçesindeki operasyon ve çatışmalar da devam ediyor. Bugün düne nazaran ilçeden daha az silah ve patlama sesi duyuldu.

Bugün bir grup yasak ve operasyonları protesto etmek amacıyla protesto yürüyüşü yapmak istedi. Yenişehir ilçesinde toplanan ve çoğu gençlerden oluşan gruplar Sur’a doğru yürüyüşe geçti. Ancak grubun önü polis tarafından kesildi. Polis yürüyüşe izin vermedi. Göstericilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine polis müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği gruplar ara sokaklara kaçtı. Polise taş ve havai fişek atan eylemciler, müdahalelere rağmen uzun süre polisle çatıştı. Polisin yürüyüşten sonra yaptığı baskınlarda 22 kişi gözaltına alındı.

Cizre ve Silopi'den Çatışma ve Operasyon Görüntüleri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:32 0:00

Cizre ve Silopi'de çatışmalar. (Video kaynak: Amerika'nın Sesi Kürtçe Yayın Bölümü)

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG