Erişilebilirlik

Pençe-Kilit Bölgesinde Helikopter Kazası


Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu'nun yapıldığı bölgede bir Skorsky helikopterinin kazar kırıma uğraması sonucu bir askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

"Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 4 Eylül 2022 tarihinde Skorsky tipi bir helikopterimizin ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalarak kaza kırıma uğraması sonucu kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Ümit KESTİ şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Bakanlık, Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde sert iniş yapmak zorunda kalan helikopterin kaza kırıma uğradığını açıklamıştı.

Açıklamada, helikopterdeki 7 personelin kurtarıldığı, bir personeli arama çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.

Sosyal medyadan da paylaşılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"4 Eylül 2022 tarihi 23.45 sularında Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalmış, kaza kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 8 personelden 7'si kurtarılmıştır. Sağlık durumları iyidir. Bölgede bir personelimiz için arama kurtarma faaliyetleri devam etmektedir."

Türk Silahlı Kuvvetleri, 18 Nisan'da Irak'ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik "Pençe-Kilit Operasyonu" başlattı.

Savunma Bakanlığı, kara, deniz ve hava unsurlarının katıldığı operasyon kapsamında 9 Temmuz 2022 itibariyle 277 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG