Erişilebilirlik

HDP’li Milletvekili Polis Müdahalesinde Yaralandı


HDP’li Milletvekili Polis Müdahalesinde Yaralandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00

HDP’nin, YSK’nın bazı belediye başkanlarına mazbata vermemesini protesto etmek amacıyla düzenlemek istediği gösteriye polis müdahale etti. Müdahale sırasında Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı’nda toplanan HDP’liler, Yüksek Seçim Kurulu’nun, KHK ile ihraç edilenlere mazbata verilmeyeceğine dair kararını protesto etmek istedi. Aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Selma Güzel, Musa Farisoğulları, Saliha Aydeniz ve HDP Ağrı Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün de bulunduğu grup önce polisle tartıştı. Parkta yoğun önlem alan polis, parkın açıklama için Valilik tarafından yasaklandığını belirterek izin verilmeyeceğini söyledi. Yapılan görüşmeler sonuçsuz kalınca polis müdahale edileceği uyarısı yaptı.

Uyarının ardından polis tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahale sırasında TOMA önünde durarak, alkışla tepki gösteren HDP’li Milletvekili Remziye Tosun, tazyikli suyun etkisi ile savruldu. Yere düşen Tosun yaralandı. Baygınlık geçiren Tosun, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Tosun’un omurgasında kırık olduğu bildirildi.

Müdahalenin ardından caddeye çıkarak yürümek isteyen gruba polis burada da izin vermedi. Polis, yolu trafiğe kapatan grubu zor kullanarak dağıttı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG