Erişilebilirlik

HDP'lilere Mazbatadan Önce Soruşturma


HDP’nin Diyarbakır ve ilçelerinde seçime giren tüm adaylarının katıldığı toplantıdan sonra harekete geçen savcılık, soruşturma başlattı. VOA Türkçe’nin savcılık kaynaklarından aldığı bilgiye göre, soruşturma gerekçeleri şöyle sıralandı: “Silahlı terör örgütünü ve teröristleri öven örgüt marşının okunması, ölen teröristler için saygı duruşunda bulunulması, PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılması ve terör örgütü ile teröristleri öven mahiyette söylemlerde bulunulması nedeniyle soruşturma başlatıldı.”

Soruşturma HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığına seçilen Selçuk Mızraklı ile Hülya Alökmen Uyanık ile HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında açıldı.

Soruşturma açılan isimlerden Hülya Alökmen Uyanık, savcılığın soruşturma açıldığını henüz kendilerine resmi olarak bildirmediğini söyledi. VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Uyanık, suçlamaları kabul etmedi. Uyanık, “Seçim sürecinde ve seçim döneminde, kayyum atanmış bir belediyeye talip olurken, bunların yaşanabileceğini tahmin ediyorduk. Bizim dünkü konuşmamızın içeriği ya da oradaki girdiğimiz pozisyon, seçim sonucu bir kutlama idi. İçeriğinin değiştirilmesi, soruşturma açılması, mazbatalarımızın bugüne kadar verilmemesi, olabildiğince erteleme, bir tavır gibi okunabilir. Büyükşehir için özellikle bir uygulama olabilir, böyle diyebiliriz. Teşekkür konuşmasını biz yaptığımız için bize soruşturma açılmış olabilir. Soruşturmaya söz konusu olabilecek bir tavır ya da davranış içinde değildik. Seçim süreci boyunca da sürekli bir takip altındaydık, konuşmalarımızın mercek altına alınmasının farkındaydık. Böyle bir soruşturma açılabileceğini tahmin ediyorduk. Gelip halkla kutlamamız olduğu günü buldular” dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG