Erişilebilirlik

HDP’den Yargılamalar İçin Duyarlılık Çağrısı


HDP’den Yargılamalar İçin Duyarlılık Çağrısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Halkların Demokratik Partisi’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Grup Başkanvekili İdris Baluken ile Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın bu hafta içinde hakim karşısına çıkacak olması nedeniyle HDP Diyarbakır İl Örgütü duyarlılık çağrısı yaptı. Bir basın toplantısı düzenleyen İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, HDP’nin üzerinde ağır baskılar olduğunu belirterek, “Aralarında Eş Genel Başkanlarımızın da bulunduğu HDP’li 9 milletvekili, 68 Belediye Eş Başkanı, 100’ü aşkın Belediye Meclis Üyesi ve binlerce Kürt siyasetçi halen tutuklu bulunmaktadır. Bu tablo bile başlı başına AKP iktidarının ülkeyi içine sokmuş olduğu kaotik ortamın ve her geçen gün faşizmi gerektiğinde yargı eliyle nasıl kurumsallaştırdığının somut göstergesidir ”dedi.

Buluttekin, HDP’nin etkisizleştirilmeye çalışıldığını ifade ederek, seçmenleri ve sivil toplum örgütlerini duruşmalara duyarlı olmaya çağırdı. Buluttekin, “AKP iktidarının halk iradesini hiçe sayarak bu iradeyi ve partimizi etkisizleştirmeye çalışma durumu, demokratik siyaset yolunun seçenek olmaktan çıkarılması gibi ciddi bir toplumsal tehlikeyi barındırmaktadır. Maruz kalınan tüm gözaltı tutuklama ve baskılara rağmen Kürt siyaseti demokratik siyaset zemininde mücadelesini yürütmekte ısrarlıdır. Bu ısrar ve arzu, demokratik barışçıl yöntemlerle sorunlarımızın çözümünün mümkün olabileceği inancından kaynaklanmaktadır. HDP Amed il örgütü olarak 6 Aralık Çarşamba günü Amed de Grup Başkan vekilimiz ve Amed milletvekili İdris Baluken’in saat 14:00 de görülecek olan davası için adliyede olacağız. Bu duruşmada yargılananın Sayın Baluken’in şahsında bu kentin iradesi olduğundan hareketle kentimizdeki tüm sivil toplum ve meslek örgütleri ile benzer kurum temsilcilerinin katılımını; halkımızın da gereken ilgiyi göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Partisi’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Ankara’da 6 Aralık’ta, Grup Başkanvekili İdris Baluken 6 Aralık’ta Diyarbakır’da, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ise 7 Aralık’ta Ankara’da hakim karşısına çıkacak

Bu arada Selahattin Demirtaş’ın savunma ekibinde bulunan Avukat Mehmet Emin Aktar'ın bürosuna giren hırsızlar, Demirtaş'ın 7 Aralık'ta görülecek duruşması için hazırlanan savunmanın bulunduğu bilgisayarı çaldı. Yenişehir İlçesinde bulunan avukatlık bürosuna giren hırsızlar, 3 bilgisayarı çaldı. Çevredeki esnafın müdahale ettiği hırsızlar, bilgisayarlardan ikisini sokakta bıraktı. Kaçan hırsızlar içinde Demirtaş'ın savunmaları olan bilgisayarı beraberlerinde götürdü. Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Öte yandan Aktar’ın bürosunun bir yıl içinde dört kez soyulmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG