Erişilebilirlik

HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine Milletvekili Aday


hdp logo final
hdp logo final

Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü Saruhan Oluç tarafından düzenlenen basın toplantısında 68 belediye başkan adayı açıklandı. Açıklanan yerler arasında Diyarbakır da vardı. HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen Selçuk Mızraklı aday gösterildi.Yıllardır Diyarbakır’da hekimlik yapan Mızraklı kentte tanınan bir isim.

Eş Başkanlık sistemini sürdürme kararı alan HDP Hülya Alökmen Uyanık’ı da eş başkan adayı gösterdi. Alökmen Diyarbakır Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) şube başkanı olarak görev yapıyordu.

HDP Diyarbakır’ın ilçelerinde ise şu isimleri aday gösterdi;

Kayapınar: Kezban Yılmaz-Necati Pirinççioğlu, Hazro: Gülistan Ekti-Ahmet Çevik, Kulp: Fatma Ay-Mehmet Emin Ay, Kocaköy: Rojda Nazlıer-Kasım Pervane, Çermik: Makbule Çakın-Muharrem Şahin, Çınar: Necla Tamriş-Ozan Kardaş, Dicle: Yasemin Üçer-Felat Aygören, Ergani: Meryem Yıldız-Ahmet Kaya, Hani: Cemal Satı, Sur: Filiz Buluttekin-Cemal Özdemir, Bağlar: Zübeyda Zümrüt-Zeyat Ceylan, Yenişehir: Belgin Diken -İbrahim Çiçek, Lice: Salime Zingil-Tarık Mercan, Silvan: Naşide Toprak-Abbas Hilmi Azizoğlu, Bismil: Gülşen Özer-Orhan Ayaz, Eğil: Gülistan Ensarioğlu-Mustafa Akkul.

HDP KHK ile ihraç edilen bazı isimlere de listelerinde yer verirken, Eğil ilçesinde Ensarioğlu ailesine mensup Gülistan Ensarioğlu’nu aday göstermesi dikkat çekti. Ensarioğlu ailesinden Salim Ensarioğlu İyi Parti’de 24 Haziran seçimlerinde aday olurken, Galip Ensarioğlu önceki dönem AKP milletvekiliydi.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, adayları açıkladıktan sonra yaptığı konuşmada, AKP Van Milletvekili Abdulvahat Arvas’ın açıklamalarına değindi. Arvas’ın, "AKP Van’da kazanamazsa tüccarlar kaybedecek, başörtülüler sokakta yürüyemeyecek, çeteler şehirde peydahlanacak, esnaf ikinci vergiye tabi olacak..." sözlerine tepki gösteren Oluç, “Bunlar yalan tacirleri. AKP’nin yerel yönetimde ya da belediyede olmadığı her kentte başörtülüler de başörtüsüzler de rahatça dolaşıyor. Bu sadece Kürt illeri için değil batı illeri için de geçerlidir. AKP'nin yönetimde olmadığı her yerde tüccar da esnaf da kazanabiliyor. Eğer bugün tüccar ve esnaf kazanamıyorsa, bu AKP’nin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları nedeniyle yarattığı krizden kaynaklanıyor” dedi.

Son günlerde gündeme gelen seçmen taşıma iddialarına da değinen Oluç, YSK’dan duruma müdahale çağrısı yaptı. Oluç, “Bu seçmen taşıma işinin üzerine gittik. Belgelerini ortaya koyduk. Harap binalara seçmen kaydettiğinizi tespit ettik, bunların şikayetini yaptık. Boş asker ve polis lojmanlarına seçmen kaydettiğinizi tespit ettik ve başvurduk . Ahırlara seçmen kaydettiğinizi tespit ettik. Ama sahtekarlığın bir kısmını açığa çıkardık. Buzdağının görünen yüzüdür bu. Bu şikayetlerimizi ilçe ve il seçim kurullarına yaptık. YSK’ya buradan çağrı yapıyoruz: Çok açık bir şekilde olan bu sahtekarlık ve hile konusunda adım atılmaması demek, açık bir şekilde seçimlerin şaibeli, meşru ve demokratik olmayan bir seçim olacağı anlamına gelir” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG