Erişilebilirlik

HDP Kulp Saldırısını Kınadı


Diyarbakır’ın Kulp İlçesinde düzenlenen ve 7 kişinin öldüğü bombalı saldırıya HDP Genel Merkezi'nden de kınama geldi. Bu arada saldırıyla ilgili HDP'li Kulp Belediye Başkanı Fatih Taş, HDP İlçe Başkanı ve Belediye Fen İşleri Müdürü gözaltına alındı.

Kulp ilçesinde sivil bir minibüse düzenlenen ve aralarında korucuların da bulunduğu 7 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya bir tepki de HDP’den geldi. HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan imzasıyla yayınlanan mesajda, “Kulp’ta yaşanan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” denildi.

Olayla ilgili etkin bir soruşturma yapılmasını isteyen HDP, açıklamasında şunları söyledi: ”Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bugün ilçe başkanımızın gözaltına alınması ve Belediye Eş Başkanı'mızın evinin basılması ciddi bir soruşturma yerine yeni bir algı operasyonu peşinde olunduğuna dair ilk işaretlerdir.”

Bu arada saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında olay yerinde patlamadan kısa süre önce belediyeye ait aracın görüldüğü bilgisi üzerine 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Polisin düzenlediği operasyonda 4 şüpheliden HDP İlçe Başkanı A.K. ile HDP'li Kulp Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürü Ş.A. gözaltına alındı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Daha sonra HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş da gözaltına alındı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG