Erişilebilirlik

HDP: “Kapalı Kapılar Ardında İttifak Görüşmelerine Karşıyız”


HDP eş başkanı Pervin Buldan Kars'ta konuştu.
HDP eş başkanı Pervin Buldan Kars'ta konuştu.

HDP eş Genel başkanı Pervin Buldan, hükümetin gelecek seçimlerde HDP ile ittifak yapılmaması için önlemler almaya başladığını savunarak, “HDP tüm partilere kapısını açacak; isteyen gelir, istemeyen gelmez” dedi. Buldan, kapalı kapılar ardında ittifak görüşmelerini de kabul etmeyeceklerini ifade etti.

"Berberoğlu tahliye edildi HDP'liler cezaevinde"

HDP’nin bir süre önce başlattığı “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında Eş Başkanlar Doğu ve Güneydoğu illerini ziyaret etti. Eş Genel Başkan Pervin Buldan Kars’taydı. Kars İl Örgütünü ziyaret eden Buldan, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı. Buldan, HDP’lilere ayrı hukuk uygulandığını savunarak, “Berberoğlu tahliye edildi, Güven ve Farisoğulları cezaevinde; ayrı bir hukuk derken tam da bunu kastediyoruz. Son süreçte TBMM'ye yapılan darbede 3 milletvekili gözaltına alınıp tutuklandı. Daha sonra CHP’li Enis Berberoğlu pandemi gerekçesiyle tahliye edildi. Ancak Leyla Güven ve Musa Farisoğulları, diğer belediye eş başkanları ve milletvekillerimiz gibi cezaevinde kaldılar. İşte HDP’lilere ayrı bir hukuk uygulanıyor derken tam da bunu kastediyoruz. HDP’li ya da CHP’li ayrımı yapmıyor bu virüs. Cezaevlerinde ayrım yapmadan bütün insanlara bulaşma tehlikesi taşıyor. Eğer dürüst davranırsanız, eğer biraz vicdanınız varsa, eğer biraz 'demokratız' diyorsanız cezaevindeki arkadaşlarımızın da acilen tahliye edilmesi gerekiyor” dedi.

Pervin Buldan Kars'ta gazetecilere açıklama yaptı.
Pervin Buldan Kars'ta gazetecilere açıklama yaptı.

‘HDP Kapatılsın’ tartışmaları

Son günlerde sık sık gündeme gelen “HDP kapatılsın” tartışmalarına da değinen Buldan, “Şimdi bütün TV kanallarında 'HDP kapatılsın kapatılmasın mı' tartışması yapılıyor. HDP dört duvardan ibaret bir parti değildir, kapısına kilit vurulacak bir parti değildir. Siz insanların beyninde, yüreğinde, vicdanında HDP’yi kapatamazsınız. Tüm bunlar AKP hükümetinin çaresizliğinin göstergesidir. Anketlerde düşüş yaşadıklarını gördükleri andan itibaren yaptıkları tek şey HDP’ye saldırmak, vurmaktır. HDP'yi kriminalize etmektir. Şunu açık ifade etmek istiyorum ki, AKP küçüldükçe HDP daha çok büyüyor, daha çok oy kazanıyor. Çünkü bizler Türkiye'de barışın, demokrasinin, özgürlüklerin güvencesiyiz” dedi.

“HDP’nin Kapısı Tüm Partilere Açık”

HDP ve diğer partilerin ittifaklarına da vurgu yapan Buldan, “HDP tüm partilere kapısını açacak; isteyen gelir, istemeyen gelmez” diye konuştu. Buldan, “Şimdi HDP'yi bir öcü parti olarak gösteriyorlar ve önümüzdeki seçimlerde bizimle ittifak yapılmaması için önlemler almaya başladılar. Bakalım biz başkalarıyla ittifak yapacak mıyız? Kazandıran ve kaybettiren bir pozisyonda olan milyonlarca insanın oy verdiği bir parti başkalarına gitmek yerine diğer partilere kapısını açacak, şeffaf ve demokratik bir ittifakın kapısını açacak. Vallahi isteyen gelir, istemeyen gelmez. Bu kadar basit ve nettir bizim anlayışımız” şeklinde konuştu.

HDP eş başkanı Mithat Sancar Batman'da
HDP eş başkanı Mithat Sancar Batman'da

Kapalı kapılar ardında ittifak görüşmelerini kabul etmediklerine dikkat çeken Buldan, şöyle devam etti; ”Hiç kimse kapalı kapılar ardından HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak. Bunu kabul etmiyoruz, halkımız bunu kabul etmiyor. Halkımız şeffaf ve açık bir ittifak istiyor. Bunun için kapımız tüm muhalefet partilerine açık. Gelecek, bizimle ittifak yapacak tüm muhalefet partilerine kapımız açık. “

Sancar ‘Gelin hep birlikte mücadele edelim’

HDP eş başkanı Mithat Sancar
HDP eş başkanı Mithat Sancar

Buldan ile aynı saatlerde Batman’da bulunan diğer Eş Genel Başkan Mithat Sancar da, ortak demokrasi mücadelesi için üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Parti binası önünde halka hitap eden Sancar, “Biz diyoruz ki; gelin Türkiye’nin tüm demokratları, iyi insanları, vicdanlı insanları bir araya gelelim birlikte mücadele edelim. Çünkü adalet, barış, onurlu yaşam, özgürlük hepimizin meselesidir. Türkiye’deki her bir karış toprakta yaşayan herkesin meselesidir. Biz bütün iyi insanlarla bütün vicdanlı insanlarla bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz. Buna hazır ve açık olduğumuzu her yerde söylüyoruz. Ama buradan şu sonuç çıkmasın; HDP yalnız kaldığı için böyle çağrılar yapıyor, kendine destek arıyor. HDP hiç yalnız kalır mı? HDP halktır, HDP bütün ülke için demokrasi istiyor, bütün ülke için adalet istiyor ve bu ülkeye barışı getirmek için söz veriyor. Bunları birlikte yapalım diyoruz bütün halkların temsilcilerine, bütün demokratlarına. Gelin hep birlikte mücadele edelim” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG