Erişilebilirlik

HDP’den Berberoğlu’nun Tutuklanmasına Tepki


HDP tarafından Diyarbakır Sur’da yaşayanlar için iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe parti sözcüsü Osman Baydemir ile birlikte çok sayıda milletvekili de katıldı.

Yemeğin ardından soruları yanıtlayan Baydemir, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi. Baydemir, Berberoğlu’na yapılanların darbe olduğunu belirterek, “20 Mayıs 2016’da parlamentoda milletvekillerini dokunulmazlıklarını kaldırılması suretiyle, bir darbe gerçekleşti. Bunun esas amacı kitlesel olarak HDP’yi tasfiye etmekti. 5 bin HDP’li şu anda cezaevinde, 750 aşkın il ve ilçe yöneticimiz cezaevinde, eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, 4 Kasım darbesiyle tutuklanıp cezaevine kondu. O günden bugüne değin 90’ı aşkın belediye başkanımız tutuklandı, kayyum atandı. Bütün bunlar darbeydi. Bugün bir darbe daha yaşandı. Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklanarak cezaevine kondu. Bize yapılanlar nasıl darbe idiyse bunlar da darbenin devamıdır. Biz HDP olarak bir ilke partisiyiz, kime haksızlık yapılırsa yapılsın onun kimliğine bakmaksızın bu haksızlıktır deriz. Kim zulüm yaparsa yapsın kimliğine bakmaksızın ‘senin yaptığın zulümdür’ deriz. Bugünde bunu diyoruz, bu yapılan zulümdür, bu darbedir” dedi.

HDP’den Berberoğlu’nun Tutuklanmasına Tepki
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:51 0:00

Baydemir, hem vatandaşlara, hem de Anayasa Mahkemesine çağrı yaparak, “Türkiye halkına çağrımızdır, Hangi siyasi görüşten olursanız olun, sıranın size gelmesini beklemeyin. Sıranın size gelmesini beklediğinizde, zulme gözünüzü kapattığınızda, nasıl olsa bu zulüm Kürde yapılacak diye beklediğinizde, gün gelecek o zulüm sizi de kapsayacak. Anayasa Mahkemesi eğer hükümetin denetimde değilse, halen zerre kadar hukuk inancı bilinci kalmışsa, derhal kararına sahip çıkmalı ve tutuklu milletvekillerini tümünün bırakılması gerekir. Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasına sesiz kalanlara, biz Selahattin Demirtaş’ın yoldaşları olarak sessiz kalmayacağız. Hangi partiden olursa olsun bir milletvekili tutuklandığında biz buna hayır diyeceğiz” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG