Erişilebilirlik

HBO Kanalını Hedef Alan Siber Saldırının Zararı Daha Büyük Olabilir


Kablolu sistem üzerinden yayın yapan Amerikan televizyon kanalı HBO’nun CEO’su Richard Plepler, kanal çalışanlarına yolladığı mesajda hafta başında kanalı hedef alan siber saldırıya değindi ve şirketin elektronik posta sisteminin saldırıdan zarar görmemiş olabileceğini bildirdi.

Plepler, siber saldırıya ilişkin medya spekülasyonlarına karşı dikkatli olmaları konusunda personeli uyardı ve “Elektronik posta sistemine tamamen zarar gördüğüne inanmıyoruz”’ diye yazdı.

Game of Thrones (Taht Oyunları) adlı popüler dizinin bir sonraki bölümüne ait metin özetinin yanı sıra Ballers ve 104 adlı dizilerin bölümleri, pazartesi günü sanal ortamda yayınlanmıştı.

IP Echelon adlı şirket, HBO adına Google’dan sızdırılan bölümlerin kaldırılmasını talep etti.

HBO saldırıda nelerin hedef alındığı konusunda kamuoyuna açıklama yapmasa da, IP Echelon şirketi, Google’dan “HBO’ya ait binlerce şirket içi belgenin” ve bir de videonun sızdırıldığını savunuyor.
Variety adlı dergiye göre sızıntı, ilk duyurulduğundan çok daha fazla. Pazartesi gününden bu yana, HBO üst düzey yöneticilerinden birine ait kişisel bilgilerin yanı sıra çok sayıda sanal hesaba erişim bilgileri yayınlandı.

Siber saldırganlar 1,5 terabaytlık bilgiye erişimlerinin olduğunu belirterek devamının geleceğini açıkladı.

Eğer doğruysa, bu, 2014 yılında Sony firmasının uğradığı siber saldırıdan çok daha büyük bir etki yaratacak. Kuzey Kore iddiaları reddetse de FBI, Sony saldırısından Kuzey Kore hükümetini sorumlu tutmuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG