Erişilebilirlik

Hayvan Hakları Savunucularından Meclis’e Çağrı


Hayvan Hakları Savunucularından Meclis’e Çağrı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:44 0:00

Türkiye’de hayvan hakları savunucuları, Pazar günü ülke genelinde meydanlarda TBMM gündemindeki yasa teklifinde iyileştirmeler yapılması çağrısıyla etkinlikler düzenledi. Ankara’daki etkinlikte Ulus Meydanı’nda toplanan hayvan severler, hayvanları koruyabilmek için sonuç vermeyen yasal düzenlemeler yerine alt yapı uygulamaları talep etti.

Aralarında Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu’nun da bulunduğu örgütler ve hayvan sever şahıslar sosyal medya aracılığıyla da yapılan duyurular çerçevesinde ülke genelinde sokaklardaydı. Hayvan severler için başkentteki adres Ulus Meydanı oldu. Burada ortak bir basın açıklaması okundu. Açıklamada, mevcut yasa uygulanmadığı için sonuç vermeyen yasa maddelerini değiştirerek çözüm sağlanamayacağı vurgulandı. Bu nedenle TBMM’den yeni yasal düzenlemede gerekli alt yapı çalışmalarına ve uygulanabilir olmasına ağırlık verilmesi istendi.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, yetkililer ve milletvekillerinden verdikleri sözleri yerine getirmesini istedi. Özkan, yeni yasa teklifi üzerinde değişiklikler yapılmasını istediklerini vurgulayarak, hayvanları gerçek anlamıyla korumaya dönük düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Hayvan hakları savunucularından Gül Merttürk, Ulus Meydanı’ndaki etkinlik sonrasında Ankara kent merkezi dışında sahipsiz hayvanları besledikleri alanı Amerika’nın Sesi’ne gösterdi. Merttürk, yerel yönetimlerin sokak hayvanları için barınaklar yaptığını ancak buralarda verilen hizmetin yeterli olmadığını belirterek, bu nedenle hayvan severler olarak sahipsiz hayvanları kendi imkanlarıyla bu alanda hayatta tutmaya çalıştıklarını kaydetti. Merttürk, hayvanlara yönelik şiddet olaylarında hükmedilen cezaların caydırıcı olmadığını da belirterek, bunun yerine toplumdaki bireylerin hayvanlara saygı konusunda eğitilmesi gerekliliğine dikkat çekti.

Ulus Meydanı’ndaki etkinliğe katılanlardan hukukçu Mehmet Armağan Aksoy ise, kendi imkanlarıyla hayvanlara yaşam alanı hizmeti vermeye çalışıyor. Amerika’nın Sesi’ne hayvanlar için hazırladığı yaşam alanını gezdiren Aksoy, yeni yasa teklifiyle birlikte tüm sokak hayvanlarının belediyeler tarafından toplanacak olmasından endişeli olduğunu söyledi. Belediyelerce toplanacak hayvanlar için ilgili barınaklarda yeterince yer ve bakım imkanı olmadığını belirten Aksoy, dolayısıyla sokaklardan toplanacak hayvanların başına neler geleceğinden kaygı duyduklarını anlattı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG