Erişilebilirlik

Hayatımızı Değiştirecek Yeni Teknolojik Ürünler


Hayatımızı Değiştirecek Yeni Teknolojik Ürünler
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00
Teknoloji firmaları bir yandan mevcut ürünlerinin satış hacimlerini yükselterek pazar paylarını korumayı, bir yandan da yeni ürünler geliştirerek liderliklerini sürdürmeyi amaçlıyor. Otomobil kullanımını, alışveriş alışkanlarımızı ve hatta çocuk ve bebek bakımını bile değiştirebilecek bu yeni ürünlerden bazılarını sizler için araştırdık.

Bu deneysel otomobil, sürücüsüne, arabayı kullanırken, beyin faaliyetlerinin ve göz hareketlerinin yeterince aktif olup olmadığını gösteriyor.

Justin Rattner, bu araçların sürüş emniyetini arttıracağını söylüyor: “Sadece beyin dalgalarını ölçmüyoruz. Beynin bazı durumlarda, örneğin otomobil kullanırken, veya bir yandan otomobil kullanıp diğer yandan SMS atarken nasıl hareket ettiğini izleyebiliyoruz.”

Eğer bunun gibi bir başka deneysel aracın içinde değilseniz SMS atmak hangi hızla giderseniz gidin tehlikeli. Çünkü bu araç kendi kendini idare ediyor.

Teknoloji firmaları kadar otomobil üreticileri de yeni teknoloji peşinde. Bu yüzden de yeni modellerde alıcılar ve kameralar kullanılıyor.

Bir diğer proje de yoldaki iki aracı birbirleriyle iletişime geçirmeyi, bu şekilde arkadaki sürücüyü öndeki aracın hareketlerinden daha iyi haberdar etmeyi amaçlıyor.

Yakında bilgisayarlar bir saksıya yerleştirilebilecek ekrandaki görüntüyü masaya yansıtılabilecek.

Alıcılar ve yongalar tüketicilere aradıkları ürünleri bulmada yardımcı olacak veya fıstık gibi alerjiye neden olan ürünler hakkında uyarabilecek.

Kameralar ve alıcılar ailelere çocuklarını daha iyi izleme fırsatı veriyor, daha gelişmiş kameralar ise çocukların sağlığı hakkında da bilgi verebilecek.

Bu şirketin kimlik belgelerine küçük bilgisayarlar yerleştirilmiş durumda.

Yüz tanıma yazılımına sahip bilgisayarlı kimlikler sayesinde güvenlik daha da güçlendirilebiliyor.

Paul Scmitz, “Bu kimliklere ses tanıma, üç boyutlu yüz tarama gibi yazılımlar da eklenebilir ve bu şekilde sahte kimlik kullanımı tamamen önlenebilir,” şeklinde konuşuyor.

Justin Rattner, “Burada önemli olan müşterinin ne istediğini bilip ona göre çözümler üretebilmek,” diyor: “Yonga teknolojisi ilerledikçe çok daha gelişmiş ve yüksek kapasiteli ürünler geliştirmek mümkün.”

Rattner, teknolojideki değişimin de sürekli olmaya devam edeceğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG