Erişilebilirlik

Hayata Tutunmak İçin 'Mutfaktayız'


Hayata Tutunmak İçin 'Mutfaktayız'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Amerika'da bazı programlar eski mahkumlara iş eğitimi vererek fırsat kapılarını yeniden açmayı hedefliyor. “Mutfaktayız” adlı program eski sabıkalılara yemek yapma ve pazarlama tekniklerini öğretiyor. Programa katılan kadınlar bu sayede hayatlarında yeni bir sayfa açabiliyor

Bu 10 haftalık programda kadınlar çikolatalı kurabiye yapmayı öğreniyor.

Tricia Sabatini ve Stephanie Wright “Mutfaktayız” programını bu yıl başlatmışŞ

“Sosyal hizmet alanında deneyimim var, arkadaşım da güzel yemek yapıyor. Bu nedenle güçlerimizi birleştirdik. Bu üçüncü dersimiz. İlk iki ekipten 16 kadın mezun oldu.”

45 yaşındaki Terry Garredt mezunlardan biri. Programın hayatını değiştirdiğini söylüyor. Bugünlerde lise diplomasını almaya çalışan Terry programa da destek vererek başka kadınları kendi yolunu izlemeye teşvik ediyor.

Terry Garredt: “Ben ekiplerden birini denetliyorum. Programın katılanları güçlendirdiğini düşünüyorum çünkü başarabilecekleri bir konuya yoğunlaşabiliyorlar. Ufak bir noktadan daha büyük bir hedefe belki beş yılda ulaşabilirler.”

Regina Byrd programa birkaç hafta önce katılmış. Bir gün kendi restoranını açmayı hedefliyor. Geçen sene hapisten çıktığında böyle bir şeyin hayalini bile kuramazmış:

“Ağır suç işledikten sonra iş bulmak çok zordu. Kendime güvenim azdı ve depresyondaydım.”

Program kadınlara kendi deneyimlerinden bahsetme fırsatı sağlıyor ve aynı zamanda iletişim ve iş becerileri kazandırıyor:

“Biraz daha açık olmayı öğrendim çünkü yalnız değilim. Benim durumumda başkaları da var. Bir hata yaptım. Ama şimdi kendimi geliştiriyorum.”

Programın Kurucularından Tricia Sabatini: “Onlarla birlikte yemek yapmak herkese ikinci bir şans verilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Bir kişiye dışardan bakıp neler yaşadığını ve kendini değiştirme gücünü bilemezsiniz.”

Programda yapılan kurabiyeler para da getiriyor.

Bir müşteri: “Biz buraya programı desteklemek için geldik, bunu da kurabiye alarak yapacağız.”

Bu destekle, programa katılanlar yaptıkları işin değerini ve hayatta başarı için ne gerektiğini anlıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG