Erişilebilirlik

Hava Trafik Kontrol Kuleleri de Bütçe Kesintisi Kurbanı


Hava Trafik Kontrol Kuleleri de Bütçe Kesintisi Kurbanı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00
Linki indirmek için

Amerika Federal Havacılık Dairesi, zorunlu harcama kesintileri kapsamında bütçesinden milyonlarca dolar kısmak için bu ay sonuna kadar 149 hava kontrol kulesini kapatıyor

Maryland Frederick havaalanındaki hava trafik kontrolörleri yoğun hava sahasındaki pilotlara bundan böyle yön göstermeyecek. Zorunlu federal harcama kesintileri kapsamında, ülke genelindeki diğer 148 küçük havaalanında olduğu gibi bu kontrol kulesi de kapanıyor.

Havaalanı Müdürü Kevin Daugherty “Bu kulenin kapatılması bizi geriye götürecek” diyor.

Havaalanı müdürü Kevin Daugherty kontrol kulesinin kapatılmasının, Maryland eyaletinin ikinci en yoğun havaalanındaki ekstra güvenlik tabakasını ortadan kaldıracağını söylüyor: “Eğer şirket jetleriyle, eğitim uçuşları yapan planörlerle, helikopterler havada birbirine karışıyorsa, herşey altüst olabilir. Buraya kontrol kulesi yapılmasının ve hizmete açılmasının nedeni bunu önlemekti.”

Devlet, geçen yıl hizmete soktuğu kulenin inşası için 5 milyon dolardan fazla harcamıştı. Şimdi ise Mamie Ambrose gibi sözleşmeli hava kontrolörleri işlerini kaybetme korkusuyla yaşıyor.

Mamie Ambrose: “Federal Havacılık Dairesi burada yaşanan sıkışıklıktan dolayı kule koymayı uygun görmüştü. Ama şimdi birden bire bunu güvenlik sorunu olmaktan çıkardı. Henüz 1 yılını bile doldurmamış bu kuleyi kapatmak istiyorlar.”

Todd Kirkpatrick, Frederick’teki bu kulede çalışmak için West Virginia’dan taşınmış. O da şimdi kendisi gibi küçük havaalanlarında çalışan birçok sözleşmeli personel gibi iş bulmak için yeniden taşınmak zorunda.

Todd Kirkpatrick: “Bu işe girip buraya taşınmak için neredeyse tüm birikimlerimi harcadım. Bir yıl bile olmadan bizi kapatıyorlar. Kalan az bir parayla West Virginia’ya işsiz olarak geri dönmek ve işsizlik maaşına göre yaşamak zorundayım. Çünkü işsizlik parasıyla burada yaşamaya gücüm yetmez.”

Havaalanı açık kalacak ancak pilotlar iniş ve kalkış koordinasyonlarını kendi aralarında telsizle sağlayacaklar.

Frederick Belediye Başkanı Randy Clement, kulenin kapanmasının bölgeye yeni iş alanlarını çekmek için sürdürülen çabalara zarar vereceği görüşünde.

Randy Clement: “Trafik kontrol kulesi sayesinde buraya gelen kurumsal jetler ve küçük uçaklarla az da olsa bir ticari artış sağlanmıştı. Kule olmadığı için bazı kurumlar Frederick Havaalanı’na uçmazlar.”
Frederick’teki yetkililer hava trafiğini ve iş imkanlarını başka bir yere taşıyacak olsa da, kulenin kapatılmasının hava sahasındaki güvenliği etkilemeyeceğini umuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG