Erişilebilirlik

'Hava Savunma Sisteminden Vazgeçmedik'


'Hava Savunma Sisteminden Vazgeçmedik'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, hava savunma sisteminden vazgeçilmediğini söyledi, silahlı insansız hava aracı konusunda ise Amerika’dan artık bir istekleri olmadığı mesajını verdi. Demir, Washington’da Atlantik Konseyi adlı düşünce kuruluşunun paneline konuşmacı olarak katıldı.

Washington’daki konuşmasında, “Savunma sanayinde teknolojik bağımlılığı azaltmaya çalışıyoruz” diyen İsmail Demir, “Bunun ciddi anlamda yatırım ve araştırma gerektirdiğini” sözlerine ekledi.

İç siyaseti nasıl olursa olsun Türkiye’nin Batı dünyasının güçlü müttefiki olduğunu kaydeden Demir, ulusal savunma politikasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından güçlü şekilde desteklendiğini ve 12 yılda önemli mesafeler kat edildiğini belirtti.

“Birçok küresel savunma sanayi şirketini işbirliğine çağırıyoruz” diyen Demir, kazan-kazan politikasıyla işbirliğinin sinerji yaratacağını vurguladı.

Savunma Sanayii Müsteşarı, konuşmasında uzun menzilli hava savunma sisteminden vazgeçilmediğini de kaydetti.

Demir, “Biz projeyi iptal etmedik, sadece ihaleyi iptal ettik. Süreç işliyor, farklı yabancı ortaklarla işbirliğine hazırız, savunma işin bir kısmı. Kilis’e IŞİD saldırıları oldu, 21 kişi kaybettik, o hedefleri de vurabilmelisiniz, iki taraflı bir durum” dedi.

İsmail Demir, Türkiye’nin Amerika’dan istediği insansız silahlı hava araçlarına da son noktayı koydu, “O sayfa bizim için kapandı” ifadesini kullandı.

Demir, “Amerika’nın reddettiği her isteğimiz için teşekkür ediyorum, çünkü bu bizi kendi ürünümüzü yapmaya zorluyor, örneğin silahlı insansız hava aracında olduğu gibi. İnsansız hava araçlarını biz silahlandırdık ve şimdi hedefleri vuruyor, silahlı insansız hava aracı bu nedenle bizim için kapanmıştır, o sayfayı kapadık. İsteğimiz reddediliyor ama bu anlaşılmalı; bir şekilde biz onu yapacağız, daha fazla zaman alabilir ama onu engellemek yardımcı olmaz, bunun psikolojik etkisi de büyük oluyor” ifadelerini kullandı.

İsmail Demir, “engellemek yerine, gelin oturalım, mantıklıca konuşalım” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG