Erişilebilirlik

Hava Saldırısında Köy Vuruldu: 8 Ölü


Diyarbakır-Erbil’in Revanda ilçesine bağlı Zergele köyüne ilk bombardıman sabah saatlerinde düzenlendi. Görgü tanıklarına göre, iki kişinin yaralandığı ilk saldırıdan sonra ikinci saldırı gerçekleşti. İki saldırıda, biri hamile kadın, sekiz sivil ile iki PKK militanı öldü. Yaralanan dokuz kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Olayın ardından Kürt Bölgesel Yönetimi internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada saldırı kınandı. Açıklamada, sivillerin hedef alındığı saldırıların tekrarlanmaması çağrısı yapıldı. PKK’dan askeri üsleri bölgeden uzaklaştırması istenen açıklamada, tarafların yeniden barış masasına oturması istendi.

Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği de (KYB), saldırıya tepki gösterdi. KYB’den yapılan açıklamada, ”Türk savaş uçaklarının Kürdistan Bölgesi’nde yaptığı bombardımanın durdurulması için uluslararası toplumu hareket etmeye çağırıyoruz” denildi.

Olayla ilgili bir açıklama da Türk Dışişleri Bakanlığı’dan geldi. Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, saldırının örgütün Zergele kampına yapıldığı vurgulanarak, sivil kayıplar nedeniyle üzüntü duyulduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, haberlere konu olan iddialarla ilgili inceleme ve araştırma başlatıldığı belirtildi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG